Buitenkans voor bouwer en bewoner
30-10-2020

Buitenkans: wonen in Park De Twee Heuvels

De bouwborden zijn geplaatst en de website is gelanceerd. Bouw- en ontwikkelingsbedrijf Nederlandse Bouw Unie (NBU) is zich aan het voorbereiden voor de bouw van 32 woningen aan de Dwarsdijk. Voordat de eerste paal geslagen wordt, staat er nog veel te gebeuren, zoals het aanvragen van de omgevingsvergunning en het bouwrijp maken van het terrein.

 

projectbord De Buitenkans 2_Arnoud  Verhey

Aan de rand van Park De Twee Heuvels staan voor 2022 nieuwe woningen gepland. NBU heeft begin dit jaar de aanbesteding gewonnen om dit te mogen bouwen. “Zo dichtbij de natuur hebben wij nog nooit gebouwd. Daar schikken we ons naar en dat gaan we eer aan doen. Wij voelen ons te gast in het park” legt Thijs Voesenek projectontwikkelaar bij NBU uit. “De woningen worden verdeeld in, zoals wij het noemen, buurtschappen van 14 en 18 huizen, die links en rechts van het zwembad komen te liggen. Binnen en buiten lopen in elkaar over. Er is gekozen voor duurzame materialen en installaties zoals glas, baksteen en veel hout. Denk ook aan zonnepanelen en deels ook groene daken. De woonkamers komen op de eerste verdieping te liggen, zodat bewoners vooral over het park heen kijken. En niet direct op de wandelpaden van het park, daardoor blijft de privacy voor parkbezoekers en bewoners gewaarborgd.”, schetst Voesenek de toekomstige situatie. Met zekere trots vervolgt hij: “Het is niet alleen voor NBU een buitenkans om op deze plek te mogen bouwen, maar wij denken dat zeker voor Rotterdammers het uniek is om straks in zoveel groen te kunnen wonen.”

Stadionpark blijft de bouwontwikkelingen op de voet volgen. Wil je weten hoe de woningen er straks uit komen te zien, neem dan een kijkje op www.debuitenkansrotterdam.nl. De woningen gaan in de loop van het voorjaar 2021 in de verkoop. Heb je interesse? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van De Buitenkans, die vind je onderaan de bovenstaande website.