Eerste fase werk Park de Twee Heuvels bijna klaar
12-12-2018

Eerste fase werkzaamheden Park de Twee Heuvels bijna afgerond

De eerste fase van het werk aan Park de Twee Heuvels is bijna afgerond. Er is een aantal forse ingrepen gedaan, waardoor het park mooier en verzorgder is geworden. 

We hebben onder andere de heuvel opgehoogd. Dat is nu een bijzondere plek geworden, van waar je helemaal kan kijken naar de andere kant van het park. In het water is er een plek gekomen met stapstenen, waar je kan spelen. 

Er is ook een nieuwe speelaanleiding, dat is een nieuw eilandje in het park, waar grote stenen liggen die je op meerdere manieren kan gebruiken. Je kan erop zitten, maar ze kunnen ook gebruikt worden om mee te spelen of sporten. Het park heeft ook een nieuwe waterspeelplek. Daarnaast zijn er nieuwe paden en een brug aangelegd, doorzichten en de afwatering zijn verbeterd en er is divers groen aangeplant. 

Het park heeft nu ook een evenementenveld en een hondenstrandje aan het water. Het park wordt toegankelijker, veiliger en prettiger om te recreƫren.

Opening oostzijde

Vanaf 21 januari 2019 gaat het deel aan de oostzijde van het park weer open voor publiek. Na de opening van de oostzijde sluiten we de westzijde van het park af en starten we daar met de werkzaamheden van fase 2. 

Werkzaamheden westzijde

In fase 2 werken we aan de westzijde van het park. We kappen bomen en verwijderen de jongerenontmoetingsplek. Daarna wordt er ook in dit gedeelte van het park gewerkt aan onder andere nieuwe paden, een verbetering van de afwatering, het verbeteren het skatepark. Ook wordt hier het eerste gedeelte van het Rondje Stadionpark aangelegd. Volgend najaar planten we volop nieuw bollen, struiken en bomen. Eind 2019 zijn alle werkzaamheden afgerond en wordt het park weer volledig opengesteld.

Overlast

De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast en verkeershinder veroorzaken. Dit wordt tot een minimum beperkt.

Ontwerp

Er is zorgvuldig gekeken naar het ontwerp om zoveel mogelijk bomen te kunnen behouden en het park toch aantrekkelijker te maken. Er worden bomen herplant en er wordt meer variatie aangebracht door aanplant van struiken en bollen. Dat is belangrijk voor de diversiteit, kleur en fleur in het park.

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer Van Roosmalen van de gemeente. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 010 4898600.