Ontwerpers lichten definitief ontwerp nieuwe stadion toe
17-11-2020

Ontwerpers lichten definitief ontwerp nieuwe stadion toe

Vanaf 16 oktober tot en met 26 november lag het ontwerpbesluit voor het nieuwe stadion van Feyenoord ter inzage. De gemeente heeft dit gedaan op verzoek van Stadion Feijenoord en de BVO Feyenoord. Een definitief ontwerp (DO) is nodig om een omgevingsvergunning (bouwaanvraag) in te kunnen dienen. Hierin staan zaken beschreven zoals hoe groot het nieuwe stadion gaat worden, hoe veilig het is en hoe de buitenzijde eruit komt te zien. De volgende fase is het maken van een technisch ontwerp hierin komt te staan hoe het gebouwd gaat worden.
 

In de video hieronder lichten Jeroen Tamsma (ontwerpmanager Feyenoord City) en David Gianotten (Managing Partner – Architect OMA) het definitief ontwerp van het nieuwe stadion toe en zijn er nieuwe beelden te zien.

Definitief ontwerp nieuw stadion Feyenoord

Voor meer details over het nieuwe stadion en het masterplan Feyenoord City

Bekijk hieronder de aflevering van ON AIR van donderdag 12 november waarin David Gianotten (OMA), Cees van der Veeken (LOLA Landscape Architects) en Maurice Boumans (gemeente Rotterdam) spreken over Feyenoord City en de rol van het nieuwe Feyenoord Stadion als belangrijke aanjager van de gebiedsontwikkeling Feyenoord City, die omliggende wijken, de Maas én de stad verbindt.

Vanaf de middenstip van het nieuwe stadion wordt vanuit architectonisch, landschappelijk en stedenbouwkundig perspectief verkend welke rol het nieuwe stadion speelt in de (her)ontwikkeling van Feyenoord City. Het wordt een aantrekkelijk, goed bereikbaar en verbonden stuk stad, waar wonen en werken, ontmoeten en recreëren, sport en bewegen straks hand in hand gaan.

ON AIR