03-04-2019

Icoon verbindt natuur met sport

Park de Twee Heuvels krijgt nieuwe belijning. Dat worden niet zomaar een paar streepjes op paden, maar op verschillende plekken komen icoontjes, die verwijzen naar een natuurlijk element in de omgeving of een sportieve oefening die je kunt doen. Het pad met de markering is het centrale parkpad en gaat het hele park rond.

(lees verder onder de foto)

DSC00109

Delen van het pad door het park kleuren helder oranje, afgewisseld met stralend wit. Letters, beestjes, cijfers, lijnen en vlakken, deze week start de gemeente met het aanbrengen van de vormgeving op de paden van het oostelijk deel van Park de Twee Heuvels. “We willen met de markering interessante plekken in het park benadrukken en met elkaar verbinden”, aldus Marina Baas, projectmanager Park de Twee Heuvels bij de gemeente. “Voor de herinrichting van het park was er geen heldere padenstructuur. Hoe de paden liepen was niet duidelijk. De nieuwe belijning geeft een route aan die je kunt lopen, maar die je ook wijst op natuurlijke elementen om je heen en waar je sportief bezig kunt zijn.”

Libellen

“We hebben een koppeling gemaakt tussen natuurbeleving in de stad en de sport.” Zo verschijnt onderweg op het pad de tekst in het wit ‘Kijk omhoog’, met daarnaast in oranje ‘Watercipres’, dat verwijst naar een boomsoort langs het pad. Een lijn markeert waarlangs sporters een sprintje kunnen trekken. Dat kan ook op de plek waar sierlijke libellen de 100 meter sprint aanduiden en om de 10 meter een afstandsaanduiding, met daarbij de tekst ‘Zo snel als een libelle’.

Bever

Bij de paddenpoel wordt de bezoeker uitgenodigd om het pad te volgen over de vijver. En tekentjes op het wegdek wijzen op de mogelijkheid om kikvorssprongen te maken. Marina: “De bever die je onderweg tegenkomt, wijst naar de bever, die in het wapen van IJsselmonde is afgebeeld.” 

Recreatieve route

Het rondje park overbrugt een afstand van ongeveer 1200 meter, met om de 100 meter een afstandsaanduiding. “De markering in de kleuren oranje en wit trekken we ook door naar het rondje stadionpark. De vormgeving zal daar iets meer grafisch zijn en vooral gericht op het begeleiden van verschillende gebruikers”, aldus Marina.
Het rondje Stadionpark is een recreatieve route van ongeveer vijf kilometer door het Stadionpark. Het eerste gedeelte hiervan wordt dit jaar aangelegd in Park de Twee Heuvels.