Nieuw stadion een stap dichterbij
28-04-2021

Nieuw stadion een stap dichterbij

Het geplande nieuwe stadion voor Feyenoord is weer een stap dichterbij gekomen, zo blijkt uit het gepubliceerde ‘Investeringsmemorandum Nieuw Stadion’. De Business Case toont aan dat Feyenoord er in het eerste seizoen in het nieuwe stadion (2025-2026) ruim 7,5 miljoen euro op vooruit gaat en dan een bedrag van 25,4 miljoen euro ontvangt. Voor de club is dat een reden om akkoord te gaan met de Business Case.
 

Akkoord van Feyenoord

Met het akkoord van Feyenoord is een belangrijke stap gezet richting daadwerkelijke realisatie van het nieuwe stadion, dat een belangrijk onderdeel vormt van de totale gebiedsontwikkeling Feyenoord City. De komende maanden wordt met vertrouwen doorgewerkt om ook de twee resterende lichten op groen te kunnen zetten. Het gaat hierbij om de financiering en een akkoord over de bouwkosten. De verwachting is dat in het vierde kwartaal van 2021 de zogeheten financial close kan plaatsvinden, zodat in 2022 kan worden gestart met de bouwwerkzaamheden. Het nieuwe stadion gaat dan in 2025 open.

Investeringsmemorandum

Het Investeringsmemorandum Nieuw Stadion is bedoeld om de gemeente Rotterdam, andere investeerders en overige geïnteresseerden te informeren over het stadionproject en de bijbehorende Business Case, zodat ze de gevraagde investering (nogmaals) kunnen beoordelen.

Video met toelichting

Joris van Dijk (commercieel directeur Feyenoord) en Jan van Merwijk (algemeen directeur Stadion Feijenoord) lichten de business case van het nieuwe stadion voor Feyenoord toe.Carl Berg (financieel directeur Stadion Feijenoord) en Pieter Smorenburg (financieel directeur Feyenoord) geven een update over de financiering van het nieuwe stadion voor Feyenoord.