Nieuwe brug Eiland past niet
22-01-2021

Nieuwe brug Eiland past niet

Op 16 december werd de nieuwe brug naar het Eiland van Brienenoord geplaats. Nadat alle onderdelen op hun plek zaten en het afstellen begon, bleek dat het middelste deel (het val) niet goed past. Het verschil is een paar centimeter, maar daardoor kan de brug niet goed en veilig dicht. Op dit moment wordt onderzocht wat er precies is misgegaan. En belangrijker, hoe het opgelost kan worden.
 

Brug nog niet in gebruik

Zo lang de nieuwe brug niet is goedgekeurd, wordt de huidige brug bij het Hoendiep niet weggehaald. Het eiland blijft voorlopig dus bereikbaar via de oude brug. Of het project hierdoor vertraging heeft is nog niet duidelijk. Dat hangt ook af van de oplossing die voor gevonden wordt.

Intussen gaan de werkzaamheden op het eiland wel verder. De weg naar het volkstuinencomplex wordt in de komende weken vernieuwd. Het asfalteren staat nu gepland voor de tweede week van februari. Tijdens deze werkzaamheden is het volkstuinencomplex zeer beperkt bereikbaar met de auto.

Bij het bouwdok worden damwanden aangebracht en er wordt gewerkt aan het zuidelijke en oostelijke uitkijkpunt. Binnenkort wordt er gestart met het aanplanten van nieuwe bomen en planten.

project Eiland van Brienenoord 16 dec 9_Arnoud Verhey