Nachtelijke werkzaamheden Posthumalaan
18-11-2020

Nachtelijke werkzaamheden Posthumalaan

 

De aanleg van de keerlus voor de tram op de Posthumalaan, Veemstraat en Laan op Zuid is in volle gang. De tram op de Laan op Zuid heeft er enkele weken uitgelegen, maar rijdt sinds twee weken weer haar vertrouwde route. Wel wordt er tot maandag 7 december 's avonds en ’s nachts aan de Posthumalaan gewerkt.
 

Werkzaamheden
Nu wordt het deel van de keerlus op de Posthumalaan aangelegd. Vanaf maandag 23 november tot en met maandag 7 december worden op werkdagen, de bovenleidingsmasten voor de tram geplaatst. Dit wordt ’s avonds en ’s nachts gedaan tussen 20.00 en 06.00 uur.

Omleiding
Overdag blijft de Posthumalaan van Noord naar Zuid bereikbaar, maar wordt in deze bouwperiode tussen 20.00 en 06.00 uur afgesloten. De Posthumalaan van Zuid naar Noord is afgesloten van 16 november tot en met 18 december.Het verkeer wordt omgeleid via de Laan op Zuid.

Keerlus en vergroening
De keerlus wordt aangelegd, zodat bezoekers van grote evenementen in Rotterdam beter en sneller kunnen worden vervoerd en bij eventuele stremmingen de tram op Zuid kan blijven rijden. Ook worden de Posthumalaan en Veemstraat opnieuw ingericht en vergroend met meer bomen en struiken.

Werkbezoek van Bokhove en Unck 6_Arnoud Verhey