Rondje Posthumalaan
26-10-2020

Rondje Posthumalaan

Wethouder Van Bokhove (mobiliteit) en RET-directeur Unck zijn op werkbezoek geweest aan de Posthumalaan. Daar wordt momenteel druk gewerkt aan een tramkeerlus. Daarmee kunnen trams via de Posthumalaan, Veemstraat en de Laan op Zuid vanaf het vroege voorjaar van 2021 een rondje rijden.
 

20201026 Werkbezoek van Bokhove en Unck 3_Arnoud Verhey

De aanleg van deze keerlus is zowel voor de RET als gemeente Rotterdam een grote wens. Bij thuiswedstrijden van Feyenoord of grote muziekevenementen kunnen trams met supporters en fans vaker rijden. “De trams blijven op Zuid”, zegt RET-directeur Unck. "Supporters worden nu met de tram bij Rotterdam Centraal opgehaald, maar die trams blijven straks op Zuid. Ze kunnen dan hier gewoon keren, waardoor we meer mensen met hetzelfde aantal trams kunnen vervoeren."

Naast dat trams beter worden ingezet, horen gestrande trams straks tot het verleden. Wethouder Van Bokhove: “Zo’n keerlus is slim, want bij een storing van bijvoorbeeld de Erasmusburg of iets dergelijks, blijven de trams gewoon op Zuid rijden en kunnen passagiers op het Wilhelminaplein overstappen op de metro. We verbeteren meteen ook de buitenruimte. De wegen worden versmald, de fietspaden verbreed en midden op de Posthumalaan wordt een grote groene middenberm aangelegd. Ook planten we meer bomen en struiken.”
De Posthumalaan is nog eventjes afgesloten, ook rijden de trams tijdelijk niet. Dat is binnenkort opgelost, wanneer in de loop van februari alles helemaal klaar is. De kosten bedragen zes miljoen euro en worden betaald door de RET en de gemeente.
 

Meer informatie 
 

20201026 Werkbezoek van Bokhove en Unck 19_Arnoud Verhey