Snellaadstadion bij Zuiddiepje geopend
22-07-2020

Snellaadstation Zuiddiepje geopend

Woensdag 22 juli 2020 heeft wethouder Arno Bonte, samen met Michiel Langezaal, CEO van Fastned, het snellaadstation bij het Zuiddiepje geopend. Dit is het eerste snellaadstation voor elektrische auto’s in Rotterdam. Met het snellaadstation in Rotterdam-Zuid wil de gemeente veelrijders (bijvoorbeeld taxi’s en bestelbussen) ondersteunen bij de overstap naar elektrisch rijden. Hiermee zet de stad een nieuwe stap in de overgang naar schone mobiliteit.
 

2020_0722_11131200__01

In 15 minuten tot 200 kilometer bijladen

Het Fastned snellaadstation heeft twee hyperchargers waar bestel- en personenauto’s tot 300 kW kunnen opladen. Dat is bijna 100 keer sneller dan bij het thuis opladen. Elektrische auto’s kunnen daarmee in 15 minuten tot wel 200 kilometer bereik bijladen. Er kunnen vier auto’s tegelijk opladen.

Het snellaadstation is het eerste snellaadstation in Rotterdam en de 100e van Fastned in Nederland. Naast dit snellaadstation zijn er nog zes locaties in Rotterdam waar je aan één of meerdere snelladers kunt opladen.

Verminderen CO2-uitstoot

Rotterdam zet grote stappen om het vervoer schoner te maken. Naast het stimuleren van snelladen, realiseert de gemeente ook laadpleinen. Het aantal laadpunten is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Inmiddels zijn er 2.200 laadpunten verspreid over de stad en het aantal laadpunten in parkeergarages wordt de komende jaren tot 1.000 punten uitgebreid.

Meer weten over elektrisch rijden? Kijk op www.rotterdam.nl/elektrischrijden.