Sportcampus naar volgende fase
02-03-2020

Sportcampus naar volgende fase

We bouwen verder aan de Sportcampus. Tussen half maart en eind juni wordt een deel van de recreatieve route Rondje Stadionpark hier aangelegd. De parkeerplaats van het voormalige Clara ziekenhuis verandert in een gebied voor recreatief gebruik. En de singelverbinding onder de Buitendijk wordt verbeterd. 

Stadionpark sportcampus - 08- Arnoud Verhey

Vanaf maart wordt er verder gewerkt aan de Sportcampus, nabijde Olympiaweg en de parkeerplaats van het voormalige Clara ziekenhuis. Wat staat er allemaal te gebeuren? ‘Een deel van de recreatieve route Rondje Stadionpark leggen we hier aan’, vertelt Jan Vink, projectleider bij de gemeente Rotterdam. ‘We gebruiken daarvoor speciaal asfalt, dat is gepolijst en met meer witte steenslag dan normaal asfalt. Dat is om het Rondje Stadionpark herkenbaar te maken. Ook komt er een opvallende oranje belijning op, die we gebruiken om het hele Rondje Stadionpark en andere recreatieve routes in het Stadionpark te markeren.’ In Park De Twee Heuvels kun je al goed zien dat dit werkt: mensen volgen sneller deze route. Het pad is goed zichtbaar en herkenbaar gemaakt en dat werkt aanstekelijk voor de gebruikers. 

Groene inrichting

Verder verdwijnt het laatste deel van de parkeerplaats. Waarna het opnieuw wordt ingericht met bomen, planten, bankjes en een wandelpad naar het tunneltje bij de Buitendijk, richting Vreewijk. En wordt het ingericht voor recreatief gebruik. Nieuwe parkeerplaatsen zijn al gemaakt langs de Olympiaweg. Ook wordt de singelverbinding onder de Buitendijk vergroot, de doorstroming en waterkwaliteit zullen daardoor verbeteren. Eind juni moet alles klaar zijn.

Nieuwe bomen

‘We zijn in februari begonnen met het rooien van bomen’, vertelt Vink. ‘Dat moet nu gebeuren, om rekening te houden met de flora en fauna. Denk bijvoorbeeld aan het broedseizoen van vogels dat binnenkort begint. Er komen natuurlijk nieuwe bomen terug, die planten we aan in het plantseizoen; dat zal november of december worden.’ 

Woningen en panden blijven bereikbaar

De werkzaamheden aan de Sportcampus worden in fases uitgevoerd. Bij de Buitendijk en de Olympiaweg kan bijvoorbeeld pas gewerkt worden nadat de marathon is geweest. De woningen, sportcomplexen en bedrijven blijven altijd bereikbaar. 
 
De Sportcampus is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Stadionpark. Een deel van de Sportcampus waaronder trainingscomplex 1908 voor Feyenoord 1, de sportcomplexen FASC en Olympia werden al gerealiseerd tussen 2016 en 2019.