Start bouw gasontvangststation
26-02-2021

Start bouw gasontvangststation

Aan de Stadionlaan, op de groenstrook van sportcomplex Olympia, is begonnen met de bouw van het nieuwe Gasontvangststation. Hoewel de eerste paal nog niet in de grond zit, zijn de voorbereidingen in volle gang.
 

Aparte route voor het bouwverkeer

De tijdelijke bouwbrug, 14 meter lang, is vrijwel klaar voor het bouwverkeer. Zo kan de funderingsmachine en al het bouwmateriaal veilig op het bouwterrein worden afgeleverd en de eerste Het bouwverkeer rijdt langs de speciale bouwroute die loopt over Olympiaweg via de Sportlaan naar de bouwbrug. Stedin en Gasunie hebben een jaar nodig voor de bouw van het station, vooral de bouw van de gasinstallaties met hun technologische complexiteit hebben veel tijd nodig. Om het station heen wordt een mooi hek en veel groen geplaatst, die goed passen in deze groene en sportieve omgeving.

Mallegatpark

De bouw van een nieuw station is nodig, omdat rondom het Mallegatpark het nieuwe stadion en woningen staan gepland. Op de gasleidingen die daar liggen mag logischerwijs nooit gebouwd worden. Het huidige gasstation verhuist daarom eind van dit jaar naar de nieuwe locatie aan de Stadionlaan. Daarna wordt het oude pand ontmantelt en gesloopt. Alle gasleidingen, die vanaf daar lopen naar de Olympiaweg, worden verwijderd.

materieel brug Stadionlaan 6