Sporten in Stadionpark

Sporten in Stadionpark Waar profs en amateurs elkaar ontmoeten

In Stadionpark komen top- en amateursporters samen. Natuurlijk is er plek voor een nieuw stadion, de Sportcampus en de hernieuwde Kuip. Maar ook voor iedereen die een balletje wil gooien, een rondje wil rennen of die met vrienden afspreekt voor een rondje parkour of skaten. Een gebied met een echte sportcultuur, voor jong en oud, voor beginners en internationale topsporters. Zo zorgen we er samen voor dat Rotterdam de sportstad van Nederland blijft.

Ruimte voor topsport

Rotterdam ademt sport. Naast onze drie professionele voetbalclubs zijn de grote sportieve evenementen die onze Maasstad weten te vinden ook bijna niet meer te tellen. Van het WK Vrouwenvoetbal, het WK Triathlon en de Volvo Ocean Race tot het CHIO, de marathon en het ABN AMRO World Tennis Tournament: alle sporten voelen zich thuis in Rotterdam. Met Stadionpark gaan we onze stad nog aantrekkelijker maken voor topsport. Met niet alleen ruimte voor evenementen in zowel de Kuip als Feyenoord City. Maar ook met het Topsportcentrum, waar ruimte is voor verenigingen, breedtesport en verzorging. En met opleidingen, zodat de topsporters van de toekomst goed ondersteund worden. Want topsporter word je niet alleen, dat kan alleen met goede faciliteiten en ondersteuning.

Actieve levensstijl

Als dé sportstad van Nederland zijn we natuurlijk trots op onze actieve Rotterdammers. Of je nu in teamverband speelt of alleen, bij een vereniging of met vrienden: je vindt er plek voor in Stadionpark. Daarom pakken we niet alleen de Sportcampus aan maar nemen we ook Park de Twee Heuvels onder handen. Met het Rondje Stadionpark verbinden we het park met de rest van Stadionpark en kun je overal sporten: op de verharde looproutes, de grasveldjes of de speciale sportvelden.

Het geheel nieuwe Sportcomplex Olympia is het nieuwe thuis van FC IJsselmonde en Hockey Club Feijenoord. Vanaf het dak van het prachtige nieuwe clubverzamelgebouw kun je bijna heel Stadionpark overzien. Niet in de laatste plaats de teams van de clubs zelf, die op gloednieuwe sportvelden spelen. Op het sportcomplex is ook ruimte voor beachvolleybal, tennis en andere sporten.

Rotterdam Atletiek heeft een tijdelijk onderkomen op de Sportcampus. Zij krijgen straks een eigen plek in de herontwikkelde Kuip.

Door te investeren in de beste sportfaciliteiten voor iedere sporter krijgen Rotterdammers meer kansen om beter te sporten. En blijven wij de Sportstad van Nederland.

Een tweede leven voor De Kuip

Niemand in Rotterdam kan om De Kuip heen. Al sinds 1937 is het stadion hét icoon voor Rotterdamse topsport. Met de komst van een nieuw stadion in Feyenoord City nemen we natuurlijk geen afscheid van De Kuip. Het monumentale stadion is een stuk geschiedenis van de stad en blijft in dienst van de Rotterdamse sport. De hernieuwde Kuip wordt een centrum voor atletiek en andere vormen van binnensport, maar het oude stadion biedt straks ook ruimte voor horeca, een supportershome en woningen. Zo komen sport, wonen en beleven samen in het prachtige monumentale stadion.

Als straks het Rondje Stadionpark af is, kan ik mooi 5km hardlopen.

Bewoner Sportdorp