Vervoer in Stadionpark

Met de tram, de boot, de fiets of de autoHet Stadionpark is en blijft goed bereikbaar

Een goed bereikbaar Stadionpark voor iedereen, dat is onze ambitie. Op dit moment is het Stadionpark een mobiliteitsknelpunt: het is erg druk op toegangswegen en parkeerplaatsen zijn vaak vol. Vooral tijdens een evenement of een wedstrijd van Feyenoord. Daar gaan we verandering in brengen door het Stadionpark de komende jaren op logistiek gebied flink aan te pakken.

Goed bereikbaar

Het bestaande treinstation wordt nu alleen gebruikt tijdens wedstrijden van Feyenoord. Maar we willen graag dat meer reizigers met de trein naar het Stadionpark komen. Daarom gaan we het bestaande station uitbreiden zodat het altijd te gebruiken is. Ook zijn we van plan een nieuwe trambaan aan te leggen vanaf het Zuidplein naar het Stadionpark. Zo is het Stadionpark goed bereikbaar voor iedereen.

Eenvoudig parkeren

Niets zo frustrerend als te weinig parkeerplekken. Daarom leggen we honderden P+R plaatsen aan in het Stadionpark. En ook aan fietsers is gedacht: er komen betere fietsparkeervoorzieningen, ook bij het station. Verder gaan we reizigers aanmoedigen om de auto dichterbij huis te parkeren. Om vervolgens met de bus, de tram of met de boot naar het Stadionpark te komen.

Spreiding van verkeer

Op dit moment is het op bepaalde tijdstippen erg druk in en rondom het Stadionpark. Denk bijvoorbeeld aan het einde van een concert in de Kuip. Duizenden mensen willen tegelijkertijd de trein pakken of met de auto wegrijden. En hoe breed de wegen dan ook zijn en hoeveel treinen en trams er dan rijden, het zorgt voor veel vertraging en overlast. Daarom gaan we proberen tijdens deze piekmomenten het vervoer beter te spreiden. Door meer uitgaansgelegenheden te creëren stimuleren we bezoekers om bijvoorbeeld uit eten te gaan, of bijvoorbeeld een filmpje te pakken in het Stadionpark. Zo hopen we dat bezoekers eerder komen en langer blijven en dat de pieken zo over een langere tijd worden uitgesmeerd. En het is nog gezellig ook.

Rondje Stadionpark

Ook binnen het Stadionpark maken we reizen voor voetgangers, fietsers en skaters aantrekkelijker: we gaan namelijk een hele nieuwe padenstructuur aanleggen. Daardoor kun je straks eenvoudig in een groene glooiende omgeving ‘een rondje Stadionpark’ lopen of rijden. En je kan makkelijk een uitstapje maken naar het Eiland van Brienenoord om daar middenin de natuur te genieten van de Maasoever.