Ga naar content (Ga naar content)
terug

Rondje Stadionpark is een recreatieve route van ruim 5 km dat langs de mooiste plekken van Stadionpark loopt. Via dit verbindend pad leer je Stadionpark goed kennen.

Loop, ren of fiets het Rondje 

De route neemt je mee langs de Sportcampus, Park De Twee Heuvels, het Eiland van Brienenoord om vervolgens via het nieuwe Arend- en de Zeemeeuwbrug op de Piet Smitkade en het Cor Kieboomplein terecht te komen. Even oversteken naar het stadion en dan via de Coen Moulijnweg weer aan te komen op de Sportcampus. Wandelen is niet verplicht, je kunt het Rondje ook fietsend of rennend doen.

Rondje nog niet rond, wel een prijs

Wie het hele Rondje wil doen moet nog even geduld hebben. Het wordt stukje bij beetje aangelegd. Sportcampus, Park De Twee Heuvels en het Eiland van Brienenoord worden intussen al goed bezocht. In 2022 worden zowel de Kreek als het nog ontbrekende stukje aan de Buitendijk opgeleverd. Op het Cor Kieboomplein is het Rondje goed zichtbaar. 

De Loopaward 2021 ging vorig jaar naar Rondje Stadionpark. Ze kreeg de prijs omdat het de fysieke omgeving loopvriendelijker maakt. Naast dat je er informeel kunt sporten, zijn er zitgelegenheden voor ouderen, speeltoestellen voor kinderen, extra brede paden en in het midden rug-aan-rug banken.

Andere activiteiten

Feyenoord_01_Arnoud_Verhey.jpg

Best bewaarde geheim

Hoewel? Want na de grote opknapbeurt heeft het Eiland enorm aan bekendheid gewonnen en weten meer mensen deze oase van rust in de Maas te vinden.

Lezen (Best bewaarde geheim)
Pim_van_Zuilenkom.png

Padelclub Rotterdam

De nieuwe hit in de balsport. Padel. Het is een cross-over tussen tennis en squash. Aan de Korte Stadionweg kun je daar nu op vijf padelbanen terecht.

Lezen (Padelclub Rotterdam)
Schermafbeelding_2021-09-16_om_13.13.31.png

Park De Twee Heuvels

Park De Twee Heuvels is een mooie groene oase midden in de stad en zo fijn om te zijn. Je kunt er bovenop de hoogste heuvel zitten en uitkijken over het park en de stad.

Lezen (Park De Twee Heuvels)