terug

Rondje Stadionpark is een recreatieve route van ruim 5 km dat langs de mooiste plekken van Stadionpark loopt. Via dit verbindend pad leer je Stadionpark goed kennen.

Loop, ren of fiets het Rondje 

De route neemt je mee langs de Sportcampus, Park De Twee Heuvels, het Eiland van Brienenoord om vervolgens via het nieuwe Arend- en de Zeemeeuwbrug op de Piet Smitkade en het Cor Kieboomplein terecht te komen. Even oversteken naar het stadion en dan via de Coen Moulijnweg weer aan te komen op de Sportcampus. Wandelen is niet verplicht, je kunt het Rondje ook fietsend of rennend doen.

Rondje nog niet rond, wel een prijs

Wie het hele Rondje wil doen moet nog even geduld hebben. Het wordt stukje bij beetje aangelegd. Sportcampus, Park De Twee Heuvels en het Eiland van Brienenoord worden intussen al goed bezocht. In 2022 worden zowel de Kreek als het nog ontbrekende stukje aan de Buitendijk opgeleverd. Op het Cor Kieboomplein is het Rondje goed zichtbaar. 

De Loopaward 2021 ging vorig jaar naar Rondje Stadionpark. Ze kreeg de prijs omdat het de fysieke omgeving loopvriendelijker maakt. Naast dat je er informeel kunt sporten, zijn er zitgelegenheden voor ouderen, speeltoestellen voor kinderen, extra brede paden en in het midden rug-aan-rug banken.

Andere activiteiten

2018_Feijenoord_Skateland-J57B1872_Hester_Blankestijn.jpg

Skateland

Skateland aan de Piekstraat is een echte hotspot met zo’n 25.000 bezoekers per jaar. Skateboarders, inliners, BMX’rs en stunt-steppers komen elkaar hier tegen.

Lezen (Skateland)
whsp93778.jpeg

De Veranda

Plek voor uitgaan, shoppen, hapje eten, filmpje pakken of een heerlijke wandeling. De unieke ligging biedt veel potentie als recreatie- en woongebied.

Lezen (De Veranda)
whsp110704.jpg

Sportcampus

Op de Sportcampus na het werk, of school heerlijk ontspannen door intensief te sporten. Er is keus uit vele verenigingen op sportcomplex Olympia.

Lezen (Sportcampus)