terug

De Veranda weten veel Rotterdammers en ver daarbuiten goed te vinden. Een plek voor uitgaan, shoppen, hapje eten, filmpje pakken of een heerlijke wandeling langs de Piet Smitkade. De unieke ligging van de Veranda biedt veel potentie als recreatie- en woongebied.

Flaneren en ondernemen

De Veranda ligt prachtig aan de Maas tussen het Mallegatpark en het Eiland van Brienenoord. De stad en de natuur, het getij en de haven: De Veranda heeft het allemaal. Kom en geniet van de ruimte en het uitzicht. 

We hebben veel geïnvesteerd in deze levendige en aantrekkelijke oever waar flaneren de natuurlijke manier van bewegen is geworden. Na de opknapbeurt van de kade hebben lokale horeca terrassen aan het water gebouwd. Bezoekers verleiden we om op 'nieuwe' manieren naar Stadionpark te komen. Zoals met vervoer over water. Want met de komst van het drijvend ponton aan de Piet Smitkade is het een komen en gaan van watertaxi's, waterbussen en andere boten.

In samenwerking met de bewoners en ondernemers heeft het Cor Kieboomplein een opknapbeurt gekregen. Er is meer groen geplant, een betere verkeersafhandeling gerealiseerd en de IJsselmondse Bevers hebben een plek gevonden op het terras voor Pathé. Met de opknapbeurt is het gebied voor ondernemers nog aantrekkelijker geworden. Met de Maas voor de deur en de ontwikkeling van Feyenoord City in de nabije toekomst is De Veranda dé plek om te ondernemen.

Drukte

Het kan vaak druk zijn in De Veranda, vooral als Feyenoord een thuiswedstrijd speelt of met een evenement in De Kuip. Begin 2022 opent de nieuwe P+R Noorderhelling waar plek is voor 500 auto's. Ook met de komst van Feyenoord City en het beoogde nieuwe stadion wordt het OV verder verbeterd en komen er meer parkeergelegenheden. Uit lopende onderzoeken moet duidelijk worden hoe de parkeersituatie in De Veranda verbeterd kan worden en de wijk goed bereikbaar blijft voor bewoners en bezoekers, en sluipverkeer verminderd wordt. 

Andere activiteiten

Feyenoord_01_Arnoud_Verhey.jpg

Best bewaarde geheim

Hoewel? Want na de grote opknapbeurt heeft het Eiland enorm aan bekendheid gewonnen en weten meer mensen deze oase van rust in de Maas te vinden.

Lezen (Best bewaarde geheim)
pathedekuip_1600x590.jpeg

Pathé De Kuip

De meest bezochte Pathé van het land heeft elke week een actueel en breed aanbod van films, van actie tot romantiek en van thriller tot science fiction.

Lezen (Pathé De Kuip)
Schermafbeelding_2021-09-16_om_13.13.31.png

Park De Twee Heuvels

Park De Twee Heuvels is een mooie groene oase midden in de stad en zo fijn om te zijn. Je kunt er bovenop de hoogste heuvel zitten en uitkijken over het park en de stad.

Lezen (Park De Twee Heuvels)