Ga naar content (Ga naar content)

Eiland van Brienenoord

Het Eiland van Brienenoord is misschien Rotterdams best bewaarde geheim. Hoewel? Na de grote opknapbeurt heeft het Eiland enorm aan bekendheid gewonnen. Meer mensen weten deze oase van rust in de Maas te vinden.  

Dit bijzondere eiland midden in de Maas is heerlijk om een goede struintocht te houden. Bos, grasvlakten, vlonders, speelplek en boomgaard, het is er allemaal. De aanleg van het getijdenpark maakt het eiland uniek. Het verschil van 1,5 meter tussen eb en vloed zie je aan je voorbij trekken. Speciale planten, vissen en vogels worden aangetrokken door de afwisseling van eb en vloed en zoet en zout water. 

Drie Schotse hooglanders lopen los over het eiland. Ze eten onkruid, gras en jonge boompjes. Laat ze maar lekker lopen, want het blijven wilde dieren. 

Twee bruggen

Het eiland is ook een brug rijker met de komst van de Ben Schopburg. De brug is vernoemd naar het voormalig deelraadslid van IJsselmonde, Ben Schop.  Naast fietsen en wandelen kun je met een auto over de brug rijden. Dat geldt natuurlijk alleen voor bestemmingsverkeer voor de volkstuinen en Buitenplaats. Het oude bruggetje over het Zuiddiepje is vervangen door de nieuwe De Arend en Zeemeeuwbrug. Een vaste brug voor wandelaars, sporters en fietsers. Met deze twee nieuwe bruggen kun je mooi het Rondje Stadionpark over het Eiland (hard)lopen. 

Buitenplaats Brienenoord

Midden op het eiland vind je Buitenplaats Brienenoord. Een denk- speel- en werkplaats voor alle leeftijden over de toekomst van Rotterdam. In een volledig zelfgebouwd circulair pand biedt Buitenplaats een programma met en voor de stad. Sociale, culturele, culinaire, artistieke en educatieve activiteiten lopen daarbij door elkaar heen. Van cultuuredactie tot heidagen; van theatervoorstelling tot restaurant; en van aanschuifkantoor tot kluswerkplaats. Het kan er allemaal. Zo repeteren we gezamenlijk voor een mogelijke toekomst van onze plek, van Rotterdam, van de wereld. Check hun website www.buitenplaatsbrienenoord.nl, want in het weekend kun je er lekker drinken en eten.

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!