Ga naar content (Ga naar content)

Park De Twee Heuvels

Na de renovatie van Park De Twee Heuvels is deze mooie groene oase midden in de stad nog fijner om te zijn. Zoals bovenop de hoogste heuvel waar je uitkijkt over het hele park en de stad. Eenmaal weer beneden loop je zo het Rondje Stadionpark op. 

Park De Twee Heuvels is onderdeel van Stadionpark. Met nieuwe paden en duidelijke entrees is het park heel toegankelijk voor wandelaars, hardlopers en fietsers. Met het planten van 200 extra bomen is het park in 2021 opgeleverd en loopt als een groen lint naar de rest van Zuid. 

 

Het verbonden park

Park De Twee Heuvels ligt tussen Sportdorp, Sportcampus en de Adriaan Volkerlaan in.  De Sportdorpzijde is het meer natuurlijke deel, waar de flora en fauna voluit de ruimte krijgen.  Aan de kant van de Adriaan Volkerlaan is meer plek gemaakt voor het trap- en evenementenveld, het hondenstrand, het hondenlosloopgebied en de waterspeelplek.  Er zijn natuurvriendelijke oevers, drassige watergebieden, ligweiden en bijzondere karakteristieke bomen. 

Middenin het park zijn de twee heuvels te vinden, een centrum van rust. De grootste heuvel is tijdens de renovatie verhoogd.  Daardoor heb je prachtige uitzichten. Het park heeft verschillende markante vijvers met natuurlijkvriendelijke oevers.  Voor kinderen is er een heerlijke speelplek met klimrotsen gemaakt. Honden kunnen vanaf het hondenstrandje een frisse duik in het water nemen. Kom en geniet van Park De Twee Heuvels!

Rondje Stadionpark loopt vanaf de Sportcampus dwars door Park De Twee Heuvels richting de Kreek bij de Dwarsdijk. Vervolgens loop je zo over de nieuwe Ben Schopbrug het Eiland van Brienenoord op. Een verademing voor elke natuurliefhebber. 

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!