Ga naar content (Ga naar content)

Loop, ren of fiets het Rondje 

Rondje Stadionpark is een recreatieve route van ruim 5 km welke langs de mooiste plekken van Stadionpark loopt. Via dit verbindend pad leer je Stadionpark goed kennen. De route neemt je mee langs de Sportcampus, Park De Twee Heuvels, het Eiland van Brienenoord om vervolgens via de nieuwe Arend- en de Zeemeeuwbrug op de Piet Smitkade en het Cor Kieboomplein terecht te komen. Even oversteken naar het stadion en dan via de Coen Moulijnweg weer aan te komen op de Sportcampus. Wandelen is niet verplicht, je kunt het Rondje ook fietsend of rennend doen.

Rondje nog niet rond, wel een prijs

Wie het hele Rondje wil doen moet nog even geduld hebben. Het wordt stukje bij beetje aangelegd. Sportcampus, Park De Twee Heuvels en het Eiland van Brienenoord worden intussen al goed bezocht. In 2022 worden zowel de Kreek als het nog ontbrekende stukje aan de Buitendijk opgeleverd. Op het Cor Kieboomplein is het Rondje goed zichtbaar. 

De Loopaward 2021 ging vorig jaar naar Rondje Stadionpark. Ze kreeg de prijs omdat het de fysieke omgeving loopvriendelijker maakt. Naast dat je er informeel kunt sporten, zijn er zitgelegenheden voor ouderen, speeltoestellen voor kinderen, extra brede paden en in het midden rug-aan-rug banken. Felle kleuren, grote symbolen en teksten geven het park kleur, levendigheid en zorgen voor een gesprek. 

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!