Ga naar content (Ga naar content)

Sportcampus

Op de Sportcampus komen (top)sport, onderwijs en groenstedelijk wonen samen. Hier trainen topsporters naast amateurs en worden talenten ontwikkeld. In de toekomst kan je hier naar school en heerlijk wonen. Het is Stadionpark in het klein: groen, sportief en volop in beweging.

Samen met Park De Twee Heuvels vormt de Sportcampus een modern park waar sporten en bewegen centraal staan. De Sportcampus is dankzij het Rondje Stadionpark goed verbonden met de andere gebieden.

De sportvelden liggen op door water omgeven eilanden, zo zorgen we ervoor dat het ook buiten de sportvelden goed vertoeven is op de Sportcampus.

Topsport en breedtesport naast elkaar

De Sportcampus is, samen met De Kuip en het Topsportcentrum Rotterdam aan de overkant van de weg, thuishaven voor de beste sporters van Rotterdam. Het Sportcomplex Olympia, het in 2018 geopende clubverzamelgebouw, biedt plek aan veel sportverenigingen, waaronder RV & AV Overmaas, Hockeyclub Feijenoord, 010 Trojans American Football, FC IJsselmonde, beach- en cricketvelden. Deze clubs spelen op de nieuwste velden en maken gebruik van de modernste faciliteiten. Atletiek Rotterdam heeft een tijdelijke plek op de Sportcampus: de bedoeling is dat zij later in de herontwikkelde Kuip een eigen plek krijgen.

Voor Feyenoord 1 is aan de Buitendijk in 2019 het trainingscomplex 1908 gebouwd. Iets verderop aan de Olympiaweg, heeft Sportclub Feyenoord samen met de Feyenoord Academy in 2019 hun intrek genomen in Nieuw Varkenoord. 

Zin om met je vrienden een uurtje een veld te huren om te sporten op de Sportcampus? Dat is zo geregeld. Neem contact op met sportcomplex Olympia.

Hardlopen over het Rondje Stadionpark is heerlijk en neemt je helemaal mee door de Sportcampus.

Wonen en leren in de Sportcampus

Een groen en sportief gebied, midden in de stad met goede bereikbaarheid en veel voorzieningen binnen handbereik. Wie wil daar nou niet wonen of leren? Dat is precies de reden dat we in de Sportcampus ook nieuwe woonruimte en twee scholen met sportvoorzieningen gaan bouwen. De voorbereidingen voor de bouw van de scholen en sportvoorzieningen zijn in volle gang. Het is de bedoeling dat de scholen hun deuren eind augustus 2025 openen.

De 850 geplande woningen op de Sportcampus bieden voor elk wat wils. Appartementen en eengezinswoningen in een autovrije omgeving. Huur- en koopwoningen in een prijscategorie van sociaal tot hoogsegment. Met het Rondje Stadionpark voor de deur, een nieuw treinstation, OV om de hoek en ondergrondse parkeergarages hoef je je over bereikbaarheid geen zorgen te maken. Bovendien ben je zo in het centrum of juist de stad uit.

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!