Ga naar content (Ga naar content)

Sportdorp

Sportdorp is één van de oudste wijken van Rotterdam-Zuid. In 2019 hebben Sportdorpers het 100-jarig bestaan van 'hun dorp' gevierd. Ooit  lag het ingeklemd tussen de weilanden.  In de komende jaren wordt het dorp verder omgeven met meer sport, groen en ontspanning dan nu al het geval is. En maken bewoners over een paar jaar gebruik van de nieuwste voorzieningen van de nieuwe scholen en woonwijk op de Sportcampus.

Mooi dorp

Sportdorp ligt middenin Stadionpark, toch laten we het dorp met rust. Het dorp is namelijk al mooi zoals het is: volop plek voor Rotterdammers in een groene en waterrijke omgeving. Wel lift de wijk natuurlijk mee op de veranderingen van Stadionpark. Ook wordt er gekeken of er slim omgegaan kan worden met (kantoor)panden die niet meer worden gebruikt.

De Sportdorpers plukken de vruchten van meerdere Stadionparkplannen. Wandelen aan de Piet Smitkade en op het Eiland van Brienenoord, sporten in Park De Twee Heuvels tot wedstrijden kijken op Sportcampus. Voor de Sportdorper ligt dit alles op loopafstand. Het sociaal-economisch programma van Feyenoord City gaat bovendien zorgen voor meer stages en werkgelegenheid op steenworp afstand.

Buurman De Kuip

Sportdorpers zijn veelal ook fans van Feyenoord. Ze weten daarom precies wanneer hun cluppie thuis in De Kuip speelt. Niet alleen Feyenoord, maar ook internationale voetbalwedstrijden worden hier gespeeld. Andere sport- en muziekevenementen zijn ook graag te gast in De Kuip. Op zulke momenten gaat namelijk het dorp 'op slot' en staan verkeersbegeleiders bij de ingangswegen.  Jammer genoeg weten sommige bezoekers soms toch een gratis parkeerplekje in het dorp te bemachtigen, wat leidt tot overlast voor de bewoners. Samen met De Kuip wordt gezocht naar oplossingen om de parkeerproblematiek in de toekomst sterk te verbeteren. Zoals parkeren op afstand en verbeterd openbaar vervoer, naast tram en trein, gebruik van vervoer over water. Leuke manieren om het stadion te bereiken. Weten wat er op de agenda van De Kuip staat kijk op Evenementenkalender - De Kuip

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!