Ga naar content (Ga naar content)

De Veranda

De Veranda weten veel Rotterdammers en ver daarbuiten goed te vinden. Het is een fantastische plek voor uitgaan, shoppen, hapje eten, filmpje pakken, een wandeling langs de Piet Smitkade en over het Eiland van Brienenoord. Of een stukje varen met de Watertaxi. 

De Veranda ligt op een unieke plek langs de Maas tussen het Mallegatpark en het Eiland van Brienenoord. Het heeft veel potentie als recreatie- en woongebied, zeker met de komst van het Getijdenpark Feyenoord en het Rondje Stadionpark.  De stad, natuur, getijden en haven: kom en geniet van de ruimte en het uitzicht. 

Flaneren en ondernemen

In samenwerking met de bewoners en ondernemers is het Cor Kieboomplein opgeknapt. Er is veel groen geplant, de verkeersafhandeling verbeterd en de IJsselmondse Bevers hebben een plek gevonden op het terras voor Pathé. Er is meer ruimte voor terrassen gemaakt. Voor ondernemers die ook iets voor de bewoners willen betekenen is er volop plek. Met de Maas voor de deur en de ontwikkeling van Feyenoord City is het dé plek om te ondernemen.

Er is en wordt veel geïnvesteerd in deze levendige en aantrekkelijke oever om lekker te flaneren en te wandelen.  Lokale horeca heeft terrassen aan het water gebouwd. De plannen voor het Getijdenpark Feyenoord zijn in de maak, om de getijdennatuur tastbaar te maken.  Bezoekers verleiden we om op 'nieuwe' manieren naar Stadionpark te komen. Zoals met vervoer over water, want aan het drijvend ponton aan de Piet Smitkade is het een komen en gaan van watertaxi's, kleine en grotere boten.

Drukte

Het kan vaak druk zijn in De Veranda, zeker als Feyenoord een thuiswedstrijd speelt of bij een groot evenement in De Kuip. Het stadion en gemeente werken aan verbetering van de mobiliteit door alternatieven aantrekkelijker te maken. Zo loopt er een proef in De Veranda met een maximale parkeertijd van 90 minuten tijdens wedstrijden en evenementen. Uit dergelijke onderzoeken moet duidelijk worden hoe de parkeersituatie in De Veranda verbeterd kan worden, de wijk goed bereikbaar blijft voor bewoners en bezoekers en sluipverkeer vermindert. Aan de Stadionweg biedt de spiksplinternieuwe P+R Noorderhelling plek voor 500 auto's.

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!