Ga naar content (Ga naar content)

29-11-22

Aan het ruim 5 kilometer lange Rondje Stadionpark kunnen we aan dit einde van het jaar twee ontbrekende delen toevoegen. De Buitendijk tussen het sportcomplex Olympia en de ingang van Park De Twee Heuvels is nu gereed. De bijzondere markering is goed zichtbaar en de bankjes geven een mooi rustiek karakter aan de dijk, die nu alleen voor bestemmingsverkeer open is.

Dat de Buitendijk geen doorgaande route meer is, vinden meerdere bezoekers van het sportcomplex nu nog niet duidelijk. Daarom leggen we boomstammen neer en plaatsen we gele verkeersborden die moeten gaan zorgen voor meer duidelijkheid. Zo wordt de Buitendijk een fijne plek om te wandelen.

Aan de andere kant van Park De Twee Heuvels ligt De Kreek. Tussen de Dwarsdijk en de John F. Kennedy is het afgelopen jaar deze Kreekse boezem verder verfraait. Met de houten vlonder in het water voor vissers of bezoekers die op deze stille plek een boekje willen lezen, is het heerlijk genieten van het natuurschoon. Het wandelpad is op verzoek van bewoners van Zomerland versmald, wel voldoende breed voor wandelaars, skaters of hardlopers.

Met De Kreek en de Buitendijk is het Rondje voor zo’n 80% gereed. Je kunt het al lopen via het sportcomplex, door het park, langs De Kreek, over het Eiland van Brienenoord naar het Cor Kieboomplein, of andersom.

Lees meer...

20220621_Sportcampus_image.jpg

Bewonersavond Sportdorp

Het voorlopig ontwerp inrichtingsplan 'Groene scheggen' voor de Sportcampus wordt gepresenteerd.

Lezen (Bewonersavond Sportdorp)
DSC2494.jpg

Presentatie reisgids Rondje

Op zondag 21 november presenteerde Buitenplaats Brienenoord de reisgids Rondje Stadionpark.

Lezen (Presentatie reisgids Rondje)
Ernst_Dirksen_Fotografie-zoogdierenwedstrijd-003_Steenmarter.jpg

Eigen route voor steenmarters

Er zijn steenmarters gezien op de Sportcampus. Dat is geweldig nieuws, want dat betekent dat zij...

Lezen (Eigen route voor steenmarters)
20221129_WHSP40095_Bouwbord_Roseknoop.jpg

Roseknoop steeds beter zichtbaar

De renovatie van de Roseknoop komt dichterbij én wordt steeds zichtbaarder. Zo zijn de eerste b...

Lezen (Roseknoop steeds beter zichtbaar)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!