Ga naar content (Ga naar content)

29-11-22

Aan het ruim 5 kilometer lange Rondje Stadionpark kunnen we aan dit einde van het jaar twee ontbrekende delen toevoegen. De Buitendijk tussen het sportcomplex Olympia en de ingang van Park De Twee Heuvels is nu gereed. De bijzondere markering is goed zichtbaar en de bankjes geven een mooi rustiek karakter aan de dijk, die nu alleen voor bestemmingsverkeer open is.

Dat de Buitendijk geen doorgaande route meer is, vinden meerdere bezoekers van het sportcomplex nu nog niet duidelijk. Daarom leggen we boomstammen neer en plaatsen we gele verkeersborden die moeten gaan zorgen voor meer duidelijkheid. Zo wordt de Buitendijk een fijne plek om te wandelen.

Aan de andere kant van Park De Twee Heuvels ligt De Kreek. Tussen de Dwarsdijk en de John F. Kennedy is het afgelopen jaar deze Kreekse boezem verder verfraait. Met de houten vlonder in het water voor vissers of bezoekers die op deze stille plek een boekje willen lezen, is het heerlijk genieten van het natuurschoon. Het wandelpad is op verzoek van bewoners van Zomerland versmald, wel voldoende breed voor wandelaars, skaters of hardlopers.

Met De Kreek en de Buitendijk is het Rondje voor zo’n 80% gereed. Je kunt het al lopen via het sportcomplex, door het park, langs De Kreek, over het Eiland van Brienenoord naar het Cor Kieboomplein, of andersom.

Lees meer...

20221106_TeamV_Mallegat_Epoch_copyrightWAX_lowres.jpg

Hoe Feyenoord City verder gaat

De uitspraak van de Raad van State dat het bestemmingsplan Feyenoord City is vernietigd, beteken...

Lezen (Hoe Feyenoord City verder gaat)
Scherm-afbeelding_2023-02-20_om_12.22.01.png

Stadionpark People

In deze aflevering van Stadionpark People, Sevde Yildirim. Sevde is directeur van Mosaic Art Stu...

Lezen (Stadionpark People)
21179-arnoud-verhey-1-2.jpg

Architectuurprijs: stem jij ook op het Eiland van Brienenoord?

Het Getijdenpark Eiland van Brienenoord is genomineerd voor de jaarlijkse Rotterdam Architectuur...

Lezen (Architectuurprijs: stem jij ook op het Eiland van Brienenoord?)
Front_voortgangsrapportage_30_november.jpg

Voortgangsrapportage

Op 30 november heeft de raad de zevende voortgangsrapportage Feyenoord City vastgesteld. Deze ra...

Lezen (Voortgangsrapportage)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!