Ga naar content (Ga naar content)

29-11-22

Aan het ruim 5 kilometer lange Rondje Stadionpark kunnen we aan dit einde van het jaar twee ontbrekende delen toevoegen. De Buitendijk tussen het sportcomplex Olympia en de ingang van Park De Twee Heuvels is nu gereed. De bijzondere markering is goed zichtbaar en de bankjes geven een mooi rustiek karakter aan de dijk, die nu alleen voor bestemmingsverkeer open is.

Dat de Buitendijk geen doorgaande route meer is, vinden meerdere bezoekers van het sportcomplex nu nog niet duidelijk. Daarom leggen we boomstammen neer en plaatsen we gele verkeersborden die moeten gaan zorgen voor meer duidelijkheid. Zo wordt de Buitendijk een fijne plek om te wandelen.

Aan de andere kant van Park De Twee Heuvels ligt De Kreek. Tussen de Dwarsdijk en de John F. Kennedy is het afgelopen jaar deze Kreekse boezem verder verfraait. Met de houten vlonder in het water voor vissers of bezoekers die op deze stille plek een boekje willen lezen, is het heerlijk genieten van het natuurschoon. Het wandelpad is op verzoek van bewoners van Zomerland versmald, wel voldoende breed voor wandelaars, skaters of hardlopers.

Met De Kreek en de Buitendijk is het Rondje voor zo’n 80% gereed. Je kunt het al lopen via het sportcomplex, door het park, langs De Kreek, over het Eiland van Brienenoord naar het Cor Kieboomplein, of andersom.

Lees meer...

Schermafbeelding_2022-09-13_om_10.22.59.png

Ontdek Stadionpark 2022

De hele dag door de leukste activiteiten in Stadionpark. Met een bomvol programma voor jong en o...

Lezen (Ontdek Stadionpark 2022)
1_1.JPG

'Zwemt dat hier, joh?'

Kom 21 mei op World Fish Migration Day voor een rondleiding naar het Eiland van Brienenoord.

Lezen ('Zwemt dat hier, joh?')
bhopeningdeKoepels25.jpg

De Koepels in het Mallegatpark: street culture en urban sports voor iedereen

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart werden De Koepels heropend als Street Culture Campus van Rott...

Lezen (De Koepels in het Mallegatpark: street culture en urban sports voor iedereen)
Start_Bouw_Buitenkans.png

Bouw De Buitenkans begonnen

Op 17 november is de eerste paal voor de bouw van De Buitenkans geslagen. Samen met de toekomsti...

Lezen (Bouw De Buitenkans begonnen)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!