Ga naar content (Ga naar content)

22-09-23

Laan op Zuid en Varkenoordseviaduct eerder open
 

Sinds 1 mei zijn het Varkenoordseviaduct en een deel van de Laan op Zuid afgesloten voor het openbaar vervoer en autoverkeer. De geplande opening zou op 30 oktober zijn. Door de efficiënte samenwerking tussen aannemers, de RET en gemeente Rotterdam kan de Laan op Zuid vier weken eerder open, op maandag 2 oktober, voor auto en tram.

Wethouder Vincent Karremans opent maandagochtend 2 oktober in alle vroegte op symbolische wijze dit deel van de Roseknoop. Hij zegt hierover: 'Goed nieuws! Dankzij onze mannen en vrouwen die ook tijdens de zomer keihard hebben doorgewerkt aan de Roseknoop kan de Laan op Zuid nu eerder open dan gepland. Hiermee wordt de doorstroming van verkeer op Zuid alweer een stuk soepeler en is bijvoorbeeld De Kuip een stuk beter bereikbaar.’

Extra werkzaamheden
Het is niet alleen de eerdere opening die dit moment bijzonder maakt. Tijdens de werkzaamheden die 1 mei begonnen, pakte het projectteam extra werkzaamheden op. De parkeervakken langs de Laan op Zuid zijn opgehoogd en de Laan én het Varkenoordseviaduct krijgen nieuw asfalt. Dit gebeurt in het tweede en derde weekend van september.

Nieuwe rails, kabels en leidingen
De RET heeft over de Laan op Zuid nieuwe tramrails en bovenleidingen aangelegd en er zijn nieuwe haltes geplaatst bij het Varkenoordseviaduct. De kruising Rosestraat en Laan op Zuid is opgehoogd en onder deze kruising zijn nieuwe transportkabels en leidingen aangebracht voor riolering, water, elektriciteit, stadsverwarming en gas. Hiermee is de belangrijke schakel tussen Noord en Zuid in het stedelijke netwerk van kabels en leidingen vernieuwd. Het Varkenoordseviaduct kreeg na 30 jaar een grote onderhoudsbeurt en kan er nu weer jaren tegenaan.

‘Maar’, zegt Vincent Karremans, ‘eerlijk is eerlijk: we zijn pas halverwege en ook het komende jaar wordt het geduld van bewoners en ondernemers op de proef gesteld. We werken keihard door aan de resterende werkzaamheden en hopen op ieders begrip.’

Renovatie Roseknoop
De vervroegde opening van het Varkenoordseviaduct en de Laan op Zuid betekent dat IJsselmonde en de Laan op Zuid per 2 oktober beter bereikbaar zijn. Verkeersdeelnemers en ov-reizigers moeten hier en daar nog wel gebruikmaken van omleidingen. De kruising waar de Beijerlandselaan, Putselaan en 2e Rosestraat samenkomen blijft nog ruim een jaar dicht. De tram gaat nog niet over de Beijerlandselaan.

De dijk die dwars door het gebied loopt, is inmiddels hersteld. Maar deze moet goed inklinken zodat bewoners, ondernemers en bezoekers ook de komende 100 jaar droge voeten houden.

Lees meer...

Roseknoop_men_at_work.JPEG

Roseknoop: voortvarend van start

De renovatie van de Roseknoop is volop bezig! Op 9 januari, direct na de ochtendspits, plaatste ...

Lezen (Roseknoop: voortvarend van start)
Jos_Slager.jpg

Stadionpark people

Jos Slager loopt vrijwel dagelijks door Park De Twee Heuvels, langs De Kreek en over het Eiland ...

Lezen (Stadionpark people)
WHSP123302.jpeg

Alarmeringen P+R Noorderhelling

Loos alarm bij de P+R Noorderhelling/ GAMMA

Lezen (Alarmeringen P+R Noorderhelling)
Van_Melle_Stadsarchief_NL-RtSA_4204_3289.jpg

Hoe het was... de stoere jongens van Piet Smit en de zoete meisjes van Van Melle

Pieter Termeer van Leeszaal Vreewijk brengt voor Stadionpark en de Roseknoop de geschiedenis tot...

Lezen (Hoe het was... de stoere jongens van Piet Smit en de zoete meisjes van Van Melle)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!