Ga naar content (Ga naar content)

15-11-22

Op 17 november is de eerste paal voor de bouw van De Buitenkans geslagen. Samen met de toekomstige bewoners mocht wethouder Chantal Zeegers (klimaat, bouwen en wonen) dit speciale moment verrichten.

Begin 2023 gaat ook het gebied rondom De Buitenkans op de schop. Daarvoor wordt een behoorlijk aantal bomen gekapt. In goed overleg en in nauwe samenwerking met de Bomenridders is het aantal beperkt gebleven. De Bomenridders zien erop toe dat bij de oplevering er evenveel of meer bomen terug zijn geplaatst, als compensatie voor de gekapte bomen. Ook wordt om de huizen nieuw en meer groen terug geplant. In de twee buurtschappen hebben de woningen geen eigen afgeschermde tuinen. Park De Twee Heuvels is als het ware hun tuin.

 

De Buitenkans

Aan de rand van Park De Twee Heuvels wordt De Buitenkans gebouwd, een kleine woonwijk met 32 woningen. De komst van dit wijkje kent een lange voorgeschiedenis, maar de bouw is nu echt begonnen. Het duurzame wijkje aan de Dwarsdijk bestaat uit de twee buurtschappen Groenewoude en Waterstate, die links en rechts van het zwembad IJsselmonde komen te liggen.

Duurzaamheid

Bij de bouw is er veel aandacht voor duurzaamheid, zoals hoogwaardige isolatie en groene daken met zonnepanelen.  Om het regenwater goed te laten weglopen in de bodem komt er waterinfiltratie en halfopen verharding.

Naar verwachting wordt De Buitenkans in de lente van 2024 opgeleverd.

Voor meer informatie kijk op www.debuitenkansrotterdam.nl.

Lees meer...

WHSP44071_shunter_lage_res.jpg

Bedrijf Alstom vestigt zich op De Laagjes

Het Franse bedrijf Alstom vestigt zich vanaf september 2024 op bedrijventerrein De Laagjes. Werk...

Lezen (Bedrijf Alstom vestigt zich op De Laagjes)
Schermafbeelding_2022-09-13_om_10.22.59.png

Ontdek Stadionpark 2022

De hele dag door de leukste activiteiten in Stadionpark. Met een bomvol programma voor jong en o...

Lezen (Ontdek Stadionpark 2022)
Illias.jpg

Stadionpark People

Iliass Tajdirti is sociaal ondernemer en lid van de gebiedscommissie IJsselmonde.

Lezen (Stadionpark People)
standpunt_2.jpg

FXL gepresenteerd tijdens Bouwpower

Op 16 mei vond de bijeenkomst Bouwpower plaats van VNO-NCW Rijnmond.

Lezen (FXL gepresenteerd tijdens Bouwpower)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!