Ga naar content (Ga naar content)

De mensen van Stadionpark

Wil je weten hoe het is om te wonen, werken of te ondernemen in Stadionpark?
Niemand die je dat beter kan vertellen dan Stadionpark People. Mensen die allemaal op een of andere manier bij het Stadionpark betrokken zijn. 

Onderstaand een selectie. Nog meer films vind je hier.

STDNPARK People - Remco van den Brink

In de nieuwste Stadionpark People neemt topatleet Remco van den Brink ons mee in de wereld van sambo. Deze Russische vechtsport is een krachtige mix van judo en worstelen. Voeg daar stoten, trappen en kopstoten aan toe, en je hebt combat-sambo. Remco traint in het Nationaal Vechtsportcentrum onder de vlag van Sambo Bond Nederland. Hier bereidt hij zich voor op het Wereldkampioenschap in november, vastberaden om met een medaille thuis te komen! 

Stadionpark People - Petra Brand, ondernemer achter business center Zipperz

Petra Brand is de ondernemer achter business center Zipperz, pal tegenover De Kuip. In korte tijd groeide haar bedrijf uit tot een bruisende hub met een diversiteit aan zelfstandig ondernemers. Inmiddels heeft Petra in de Greenstand aan de Olympiaweg twee verdiepingen met werkplekken, vergader- en workshopruimtes. Met prachtig uitzicht over de Nieuwe Maas en de skyline van Rotterdam.

Het succes van Zipperz volgens Petra? ‘Ik denk dat dit een uitvalsplek is voor ondernemers die niet al te veel te besteden hebben, maar toch hun klanten op een andere plek willen ontmoeten dan bij hun thuis of in een wijkgebouw. Om zo net een beetje meer service te geven aan hun eigen bedrijf.'

Stadionpark People - Basketballer Isai Sow

Professioneel basketballer Isai Sow (21) speelt met Feyenoord Basketbal in de top van het Nederlandse basketbal. Bijna dagelijks is hij in Stadionpark te vinden voor zijn trainingen in het Topsportcentrum en bij Concrete Lions. Zijn droom: met Feyenoord Basketball eerste worden in de eredivisie.

Isai en zijn teamgenoten van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketbal live in actie zien in het TopsportCentrum? Check het wedstrijdschema op www.feyenoordbasketball.nl

Stadionpark People - Jaap Nispeling, Beverdeskundige

Het is een van de grootste knaagdieren van Europa: de bever. Vorig jaar is er voor het eerst in lange tijd weer een bever gesignaleerd op het Eiland van Brienenoord. Jaap Nispeling, beverdeskundige bij Natuurvereniging IJsselmonde, vertelt ons alles over de bever!

Stadionpark People - Ajay Ganeshie, eigenaar De Palmboom

Ajay Ganeshie runt met zijn familie De Palmboom. Hier haal je huisgemaakte surinaamse broodjes en maaltijden naar het recept van zijn oma. In zijn zaak komt de hele buurt langs voor een heerlijke maaltijd en deelt hij zijn cultuur met volgende generaties.

Stadionpark People - Arie Westdijk, toekomstige bewoner Imagine

Op de hoek van de Laan op Zuid en de 2de Rosestraat ontmoeten we Arie Westdijk. De gepensioneerd ondernemer en echte Rotterdam-Zuid man komt hier regelmatig kijken naar de bouw van Imagine. Op deze plek ontstaat een heel nieuw stadsdeel van Rotterdam. Arie is een van de gelukkigen die straks intrek mag nemen in dit nieuwbouwproject en alle ontwikkelingen van dichtbij meemaakt. Hij hoopt er nog vele jaren te wonen: 'Er zit nog zo veel aan te komen in dit gebied. Het wordt nog beter dan Rotterdam Noord, West, Oost’.

Stadionpark People - Mohammed KoƧ, eigenaar Simit & Cheese

Zes jaar geleden opende Mohammed Koç restaurant en bakkerij Simit & Cheese aan de Beijerlandselaan. Hier kan je de hele dag terecht voor een heerlijk ontbijt, voor lunch en diner. De renovatie van de Roseknoop is goed zichtbaar op de Beijerlandselaan. Toch ziet Mohammed ook de vele mogelijkheden als de werkzaamheden straks klaar zijn en de straat nog meer gaat leven door de komst van honderden nieuwe woningen in de buurt.

STDNPARK People - Susie en Tristan Sewgobind, kopers van De Buitenkans

In deze aflevering Susie en Tristan Sewgobind. Het jonge gezin kocht een woning binnen het nieuwbouwproject De Buitenkans. Ruimtelijk wonen in de stad én in de natuur. Ze kunnen niet wachten tot ze de sleutel van hun nieuwe woning ontvangen. Vooral Susie, want met de uitbreiding van hun gezin kunnen ze de extra ruimte goed gebruiken. Tristan kijkt vooral eerst uit naar de geboorte van hun kind. En terecht.

STDNPARK People - Sevde Yildirim

In de serie Stadionpark People vertellen mensen wat de nieuwe plannen voor Stadionpark voor hen betekenen. In deze aflevering Sevde Yildirim. Sevde is directeur van Mosaic Art Studio, een sociale onderneming waar kunst en cultuur samen komen. Hier organiseert Sevde workshops glasmozaïeklampen maken en keramiek schilderen.

STDNPARK People - Influencers op ontdekkingstocht in Stadionpark

Meet Cassidy en Jada! Deze twee influencers van Zuid zijn al jaren beste vriendinnen en gaan op ontdekkingstocht in Stadionpark. Samen maken ze de podcast STATT (Sippin’ Tea At The Table) waarin ze dingen bespreken die hen bezig houdt in hun dagelijks leven. De dames zijn opgegroeid rondom de Beijerlandselaan. Dat betekent dat de ontwikkelingen in Stadionpark, de grootste gebiedsontwikkeling van onze stad, zich vlak langs de rand van hun wijk afspelen. Ondanks het feit dat ze de borden met informatie over bouwwerkzaamheden wel zien en weten dat er iets gaande is, merken ze dat ze er eigenlijk minder over weten dan zou moeten. Daarom gaan ze de komende tijd vloggend door het gebied om zo zelf te zien wat er gebeurt en meteen ook hun followers mee te nemen op ontdekkingstocht in Stadionpark.

STDNPARK People - Fatima Masrour

In deze aflevering van STDNPARK People vertelt Fatima Masrour over haar patisserie Tima. 

STDNPARK People - Ingrid Ackermans

In deze nieuwe aflevering van Stadionpark People vertelt Ingrid Ackermans over Rotterdamse Munt: een groene oase aan de rand van Stadionpark.

STDNPARK People - Gitte Nagel

In deze aflevering van STDNPARK People Gitte Nagel aan het woord over het UTC: Uitstroom Training Centrum. 

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!