Ga naar content (Ga naar content)

De mensen van Stadionpark

Wil je weten hoe het is om te wonen, werken of te ondernemen in Stadionpark?
Niemand die je dat beter kan vertellen dan Stadionpark People. Mensen die allemaal op een of andere manier bij het Stadionpark betrokken zijn. 

Onderstaand een selectie. Nog meer films vind je hier.

STDNPARK People - Mohammed Koç

Zes jaar geleden opende Mohammed Koç restaurant en bakkerij Simit & Cheese aan de Beijerlandselaan. Hier kan je de hele dag terecht voor een heerlijk ontbijt, voor lunch en diner. De renovatie van de Roseknoop is goed zichtbaar op de Beijerlandselaan. Toch ziet Mohammed ook de vele mogelijkheden als de werkzaamheden straks klaar zijn en de straat nog meer gaat leven door de komst van honderden nieuwe woningen in de buurt. 

Vogelaar Jos

Rotterdam heeft veel te bieden als het om vogels gaat. In Park de Twee heuvels huist zelfs een ijsvogel! Vogelaar Jos Slager is zijn vrije tijd regelmatig in Park De Twee Heuvels te vinden. 

Saigon King

Vinh Nguyen, mede-eigenaar van Saigon King. De zaak is gevestigd aan het Cor Kieboomplein. Wat dit eettentje extra bijzonder maakt, is dat zij hun etenswaren serveren vanuit een omgebouwde zeecontainer.

Urban Sports Courts

Iliass Tajdirti is sociaal ondernemer en lid van de gebiedscommissie IJsselmonde. Hij werkt veel met jongeren. Hij ziet de sportieve toekomst voor hen in Urban Sports Courts Stadionpark. Door de sporten samen te brengen creeer je saamhorigheid.

Padel op Zuid

Pim van Zuilekom is oprichter van Padelclub Rotterdam. Pim neemt ons mee naar één van zijn drie locaties aan de Korte Stadionweg. Padel is een heel verslavend spelletje, mede door de grote funfactor.

Potje cricket

Mits het goed weer is, kun Faizan Bashir cricket zien spelen bij Sportcomplex Olympia in IJsselmonde. Hij is blij met de nieuwe locatie want ‘het gras hoeft hier niet gemaaid’. Bovendien kunnen de heren van de Ghausia Cricket Club ’s winters naar binnen om te trainen.

Boswachter

Ga je wandelen in Stadionpark? Grote kans dat je Alisa Troost tegenkomt. Alisa is boswachter in onder meer Park de Twee Heuvels. Ze surveilleert, begeleidt maai- en snoeiwerkzaamheden en voert boomcontroles uit. En tussen die bedrijven door maakt ze graag praatjes met bezoekers.

IJsje?

Mouloud el Hadji toverde in 2018 twee containers om tot ijszaak, vlakbij Feyenoord City. En hij smelt nog steeds als hij zijn IJscontainer ziet. De zaken gaan goed, vooral als Feyenoord speelt. Maar Mouloud verwacht vooral veel extra ‘business’ van de nieuwe looproute naar de Maasvlakte.

Schuitje varen

Daan van der Have gaat met zijn Watertaxi Rotterdam flink bijdragen aan een schoner en beter bereikbaar Rotterdam. Met elektrische boten vervoert hij bezoekers van buiten, maar ook Rotterdammers zelf, vanuit alle windstreken naar een nieuwe ponton bij de Kuip krijgt Watertaxi een eigen halte.

Buitengymles

Hélène Teijl van de Prinses Margrietschool in Sportdorp ziet hoe haar leerlingen naar hartenlust spelen en genieten van de buitengymlessen in Park De Twee Heuvels. Maar ook bij het nabijgelegen Olympia Complex ziet zij nieuwe mogelijkheden voor sport en spel.

Volkstuintje

Dick de Klepper woont in IJsselmonde, maar is vaker te vinden op zijn volkstuin op het Eiland van Brienenoord waar hij ‘lekker in de aarde wroet’. Hij moest wel even slikken toen de bomen hier werden gekapt voor renovatiewerkzaamheden, maar nu verheugt hij zich op de geplande getijdennatuur die hier binnenkort kort.

De Tofumeisjes

Zussen Chinzy en Janet van Choi Kee Tofu geven een kijkje in de keuken van hun ambachtelijke tofumakerij. Door de nieuwe brug Zuiddiepje bij het Eiland van Brienenoord is de omgeving van hun bedrijf flink opgeknapt en daarmee toegankelijker.

Lekker shoppen

Ron van Gelder van de alliantie Hand in Hand vertelt hoe goed het gaat met de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk. Met 4000 tot 6000 nieuwe woningen en een fysieke opwaardering van bestaande panden, ontwikkelt deze lange winkelstraat zich tot hét woonwinkelgebied van Rotterdam Zuid.

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!