Ga naar content (Ga naar content)

De mensen van Stadionpark

Wil je weten hoe het is om te wonen, werken of te ondernemen in Stadionpark?
Niemand die je dat beter kan vertellen dan Stadionpark People. Mensen die allemaal op een of andere manier bij het Stadionpark betrokken zijn. 

Onderstaand een selectie. Nog meer films vind je hier.

STDNPARK People - Remco van den Brink

In de nieuwste Stadionpark People neemt topatleet Remco van den Brink ons mee in de wereld van sambo. Deze Russische vechtsport is een krachtige mix van judo en worstelen. Voeg daar stoten, trappen en kopstoten aan toe, en je hebt combat-sambo. Remco traint in het Nationaal Vechtsportcentrum onder de vlag van Sambo Bond Nederland. Hier bereidt hij zich voor op het Wereldkampioenschap in november, vastberaden om met een medaille thuis te komen! 

STDNPARK People - Tim Reuser, ontwerper van De Rotsen

In de serie Stadionpark People vertellen mensen wat de nieuwe plannen voor Stadionpark voor hen betekenen. In deze video Tim Reuser.

Freerunning in de Koepels

Onur Eren is al twintig jaar bezig met freerunning. De Koepels in het Mallegatpark worden omgetoverd tot een super toffe urban sports locatie.

Ondernemershuis op Zuid

Stijn van Leeuwen is de initiatiefnemer van het Ondernemershuis op Zuid. Zo'n 5000m2 werkvloer aan de Maas waar mensen zich kunnen ontwikkelen tot echte vakman!

Best bewaarde geheim

Het Eiland van Brienenoord is misschien wel Rotterdams best bewaarde geheim. Een oase van rust in de Maas, een plek om ongestoord te genieten van de natuur. Laurence Peels geeft ons een rondleiding over het eiland.

Vogelaar Jos

Rotterdam heeft veel te bieden als het om vogels gaat. In Park de Twee heuvels huist zelfs een ijsvogel! Vogelaar Jos Slager is zijn vrije tijd regelmatig in Park De Twee Heuvels te vinden. 

Saigon King

Vinh Nguyen, mede-eigenaar van Saigon King. De zaak is gevestigd aan het Cor Kieboomplein. Wat dit eettentje extra bijzonder maakt, is dat zij hun etenswaren serveren vanuit een omgebouwde zeecontainer.

Urban Sports Courts

Iliass Tajdirti is sociaal ondernemer en lid van de gebiedscommissie IJsselmonde. Hij werkt veel met jongeren. Hij ziet de sportieve toekomst voor hen in Urban Sports Courts Stadionpark. Door de sporten samen te brengen creeer je saamhorigheid.

Padel op Zuid

Pim van Zuilekom is oprichter van Padelclub Rotterdam. Pim neemt ons mee naar één van zijn drie locaties aan de Korte Stadionweg. Padel is een heel verslavend spelletje, mede door de grote funfactor.

Potje cricket

Mits het goed weer is, kun Faizan Bashir cricket zien spelen bij Sportcomplex Olympia in IJsselmonde. Hij is blij met de nieuwe locatie want ‘het gras hoeft hier niet gemaaid’. Bovendien kunnen de heren van de Ghausia Cricket Club ’s winters naar binnen om te trainen.

Boswachter

Ga je wandelen in Stadionpark? Grote kans dat je Alisa Troost tegenkomt. Alisa is boswachter in onder meer Park de Twee Heuvels. Ze surveilleert, begeleidt maai- en snoeiwerkzaamheden en voert boomcontroles uit. En tussen die bedrijven door maakt ze graag praatjes met bezoekers.

IJsje?

Mouloud el Hadji toverde in 2018 twee containers om tot ijszaak, vlakbij Feyenoord City. En hij smelt nog steeds als hij zijn IJscontainer ziet. De zaken gaan goed, vooral als Feyenoord speelt. Maar Mouloud verwacht vooral veel extra ‘business’ van de nieuwe looproute naar de Maasvlakte.

Schuitje varen

Daan van der Have gaat met zijn Watertaxi Rotterdam flink bijdragen aan een schoner en beter bereikbaar Rotterdam. Met elektrische boten vervoert hij bezoekers van buiten, maar ook Rotterdammers zelf, vanuit alle windstreken naar een nieuwe ponton bij de Kuip krijgt Watertaxi een eigen halte.

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!