De mensen van Stadionpark

Wil je weten hoe het is om te wonen, werken of te ondernemen in Stadionpark?
Niemand die je dat beter kan vertellen dan Stadionpark People. Mensen die allemaal op een of andere manier bij het Stadionpark betrokken zijn. 

Onderstaand een selectie. Nog meer films vind je hier.

STDNPARK People: Alisa Troost

Alisa is boswachter in Park de Twee Heuvels. Ze surveilleert, begeleidt werkzaamheden en voert boomcontroles uit.

Nieuwe liefde

Laura Straatman vond op de nieuwe Ben Schopbrug in Sportdorp haar nieuwe liefde. Terwijl zij daar haar hond uitliet, sprong de vonk over tussen haar en brugwachter Gerrit van der Ham. Nu laten ze samen de hond uit en genieten hier van stilte, natuur en een prachtige omgeving.

IJsje?

Mouloud el Hadji toverde in 2018 twee containers om tot ijszaak, vlakbij Feyenoord City. En hij smelt nog steeds als hij zijn IJscontainer ziet. De zaken gaan goed, vooral als Feyenoord speelt. Maar Mouloud verwacht vooral veel extra ‘business’ van de nieuwe looproute naar de Maasvlakte.

Schuitje varen

Daan van der Have gaat met zijn Watertaxi Rotterdam flink bijdragen aan een schoner en beter bereikbaar Rotterdam. Met elektrische boten vervoert hij bezoekers van buiten, maar ook Rotterdammers zelf, vanuit alle windstreken naar een nieuwe ponton bij de Kuip krijgt Watertaxi een eigen halte.

Buitengymles

Hélène Teijl van de Prinses Margrietschool in Sportdorp ziet hoe haar leerlingen naar hartenlust spelen en genieten van de buitengymlessen in Park De Twee Heuvels. Maar ook bij het nabijgelegen Olympia Complex ziet zij nieuwe mogelijkheden voor sport en spel.

Volkstuintje

Dick de Klepper woont in IJsselmonde, maar is vaker te vinden op zijn volkstuin op het Eiland van Brienenoord waar hij ‘lekker in de aarde wroet’. Hij moest wel even slikken toen de bomen hier werden gekapt voor renovatiewerkzaamheden, maar nu verheugt hij zich op de geplande getijdennatuur die hier binnenkort kort.

De Tofumeisjes

Zussen Chinzy en Janet van Choi Kee Tofu geven een kijkje in de keuken van hun ambachtelijke tofumakerij. Door de nieuwe brug Zuiddiepje bij het Eiland van Brienenoord is de omgeving van hun bedrijf flink opgeknapt en daarmee toegankelijker.

Lekker shoppen

Ron van Gelder van de alliantie Hand in Hand vertelt hoe goed het gaat met de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk. Met 4000 tot 6000 nieuwe woningen en een fysieke opwaardering van bestaande panden, ontwikkelt deze lange winkelstraat zich tot hét woonwinkelgebied van Rotterdam Zuid.

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!