Ga naar content (Ga naar content)

De mensen van Stadionpark

Wil je weten hoe het is om te wonen, werken of te ondernemen in Stadionpark?
Niemand die je dat beter kan vertellen dan Stadionpark People. Mensen die allemaal op een of andere manier bij het Stadionpark betrokken zijn. 

Onderstaand een selectie. Nog meer films vind je hier.

STDNPARK People - Remco van den Brink

In de nieuwste Stadionpark People neemt topatleet Remco van den Brink ons mee in de wereld van sambo. Deze Russische vechtsport is een krachtige mix van judo en worstelen. Voeg daar stoten, trappen en kopstoten aan toe, en je hebt combat-sambo. Remco traint in het Nationaal Vechtsportcentrum onder de vlag van Sambo Bond Nederland. Hier bereidt hij zich voor op het Wereldkampioenschap in november, vastberaden om met een medaille thuis te komen! 

Buitengymles

Hélène Teijl van de Prinses Margrietschool in Sportdorp ziet hoe haar leerlingen naar hartenlust spelen en genieten van de buitengymlessen in Park De Twee Heuvels. Maar ook bij het nabijgelegen Olympia Complex ziet zij nieuwe mogelijkheden voor sport en spel.

Volkstuintje

Dick de Klepper woont in IJsselmonde, maar is vaker te vinden op zijn volkstuin op het Eiland van Brienenoord waar hij ‘lekker in de aarde wroet’. Hij moest wel even slikken toen de bomen hier werden gekapt voor renovatiewerkzaamheden, maar nu verheugt hij zich op de geplande getijdennatuur die hier binnenkort kort.

De Tofumeisjes

Zussen Chinzy en Janet van Choi Kee Tofu geven een kijkje in de keuken van hun ambachtelijke tofumakerij. Door de nieuwe brug Zuiddiepje bij het Eiland van Brienenoord is de omgeving van hun bedrijf flink opgeknapt en daarmee toegankelijker.

Lekker shoppen

Ron van Gelder van de alliantie Hand in Hand vertelt hoe goed het gaat met de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk. Met 4000 tot 6000 nieuwe woningen en een fysieke opwaardering van bestaande panden, ontwikkelt deze lange winkelstraat zich tot hét woonwinkelgebied van Rotterdam Zuid.

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!