Ga naar content (Ga naar content)

01-09-23

Bouw scholencomplex Stadionpark begint

 

Aannemer Wijnen Bouw is deze week gestart met de voorbereidingen van de bouw van het scholencomplex Stadionpark op het voormalige trainingscomplex Varkenoord. De eerste heipalen gaan in de loop van september de grond in. De hele bouwperiode neemt zo’n twee jaar in beslag, om in januari 2026 de deuren voor de sportieve leerlingen te openen.

De samenwerking tussen de twee scholen komt voort uit het Convenant VO op Zuid, met als doel het verbeteren van het voortgezet onderwijs op Zuid, spreiding van scholen, eigentijdse huisvesting en vooral meer plek voor leerlingen en slimmere doorstroming naar verschillende onderwijsniveaus. 

De twee scholen die hier straks worden gehuisvest, zijn het CVO (Christelijk Voortgezet Onderwijs) en het LMC-VO. CVO komt met een school voor mavo, havo en vwo, en het LMC met een vmbo-school. Beide scholen hebben een sportprofiel om leerlingen meer te laten bewegen en gezond te eten. Daarom wordt er onderin het gebouw een sporthal van het Sportbedrijf Rotterdam gebouwd. BDG Architecten hebben een fraai ontwerp gemaakt waar de 1.700 leerlingen en docenten zich straks lekker op hun gemak gaan voelen.

In de komende periode laten we leerlingen, aannemers, docenten, architecten, bestuurders en bewoners aan het woord hoe zij aankijken tegen de komst van dit scholencomplex op Zuid in het hart van Stadionpark.

Lees meer...

WHSP45870_-_Coen_Moulijnweg_-_Sportcampus_.jpeg

Zand erover!

Zie je dat nou goed, komt er strand op de nieuwe Sportcampus langs de Coen Moulijnweg? Dat niet,...

Lezen (Zand erover!)
bhParkdeTweeHeuvels11.jpg

Lente: klein avontuur in Park De Twee Heuvels

Lente in Stadionpark! Jaap Nispeling is lid van Natuurvereniging IJsselmond. Naast beverexpert i...

Lezen (Lente: klein avontuur in Park De Twee Heuvels)
Hoe_het_was.jpg

Hoe het was: Opoes tuintje

Wat zat hier vroeger eigenlijk? Wat deden de mensen voor werk? Hoe leefden ze?

Lezen (Hoe het was: Opoes tuintje)
RJF_GEM_Afsluiting_Roseknoop_9_januari_029_small.jpg

Waarom duurt die Roseknoop zo lang?

Ruim anderhalf jaar zijn de 2e Rosestraat en ingangen van de Beijerlandselaan en Hilledijk/Putse...

Lezen (Waarom duurt die Roseknoop zo lang?)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!