Ga naar content (Ga naar content)

01-09-23

Bouw scholencomplex Stadionpark begint

 

Aannemer Wijnen Bouw is deze week gestart met de voorbereidingen van de bouw van het scholencomplex Stadionpark op het voormalige trainingscomplex Varkenoord. De eerste heipalen gaan in de loop van september de grond in. De hele bouwperiode neemt zo’n twee jaar in beslag, om in januari 2026 de deuren voor de sportieve leerlingen te openen.

De samenwerking tussen de twee scholen komt voort uit het Convenant VO op Zuid, met als doel het verbeteren van het voortgezet onderwijs op Zuid, spreiding van scholen, eigentijdse huisvesting en vooral meer plek voor leerlingen en slimmere doorstroming naar verschillende onderwijsniveaus. 

De twee scholen die hier straks worden gehuisvest, zijn het CVO (Christelijk Voortgezet Onderwijs) en het LMC-VO. CVO komt met een school voor mavo, havo en vwo, en het LMC met een vmbo-school. Beide scholen hebben een sportprofiel om leerlingen meer te laten bewegen en gezond te eten. Daarom wordt er onderin het gebouw een sporthal van het Sportbedrijf Rotterdam gebouwd. BDG Architecten hebben een fraai ontwerp gemaakt waar de 1.700 leerlingen en docenten zich straks lekker op hun gemak gaan voelen.

In de komende periode laten we leerlingen, aannemers, docenten, architecten, bestuurders en bewoners aan het woord hoe zij aankijken tegen de komst van dit scholencomplex op Zuid in het hart van Stadionpark.

Lees meer...

WHSP125425_1-1.jpeg

P+R Noorderhelling geopend

Aan de Stadionweg is op 22-2-22 de splinternieuwe P+R Noorderhelling geopend.

Lezen (P+R Noorderhelling geopend)
Front.JPG

Voortgangsrapportage Feyenoord City april 2022

Het college van B&W heeft de 8e voortgangsrapportage Feyenoord City vastgesteld.

Lezen (Voortgangsrapportage Feyenoord City april 2022)
Scholen_sportcampus_2.png

Bouw scholencomplex Sportcampus deze zomer van start

Op het voormalige, legendarische trainingscomplex Varkenoord komen twee middelbare scholen en ee...

Lezen (Bouw scholencomplex Sportcampus deze zomer van start)
Bijeenkomst_getijdenpark_2.jpg

Eerste schetsen Getijdenpark

Bewoners en ondernemers hebben tijdens een inloopbijeenkomst in oktober de eerste schetsen voor ...

Lezen (Eerste schetsen Getijdenpark)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!