Ga naar content (Ga naar content)

27-02-23

Drukbezochte inloopavond Mallegat
 

Een wandelsteiger, een bakker of een buurthuis. Aan de rand van het Mallegatpark – onderdeel van Feyenoord City - komt een nieuwe woontoren. Op de drukbezochte inloopavond kregen omwonenden en geïnteresseerden informatie over de toren en plannen voor de buitenruimte. En konden zij hun ideeën delen over wat zij graag terugzien in en rond het nieuwe gebouw. 

Op de informatiebijeenkomst op 20 februari presenteerden de ontwikkelaars het ontwerp voor de woontoren, de plannen voor de buitenruimte en de tijdsplanning aan ruim 50 belangstellenden.

Nieuwsgierig
Onder de bezoekers waren bewoners uit de buurt, wijkraadsleden en toekomstige bewoners van de nieuwbouwprojecten Imagine en de Piekstraat. Ook waren er mensen die later graag in het Mallegat willen wonen en nieuwsgierig zijn naar hun toekomstige woonplek. 

Iedereen had alle ruimte om vragen te stellen en wensen aan te geven. Bijvoorbeeld voor voorzieningen in de plint van het gebouw, de ruimtes op straatniveau. Omwonenden zien graag voorzieningen voor dagelijkse levensbehoeften terug, zoals een supermarkt, bakker, drogist en huisarts. Ook een buurthuis en horeca werden genoemd.

Wandelsteiger
Daarnaast borrelden er nog meer ideeën voor de buitenruimte op: van een urban sports park in de buitenlucht tot een wandelsteiger en rolstoelvriendelijke wandelpaden. En de deelnemers zien graag mogelijkheden voor het organiseren van sport- en spelevenementen.

Hoe verder
De avond werd georganiseerd door Ontwikkelcombinatie Feyenoord City (OCFC), Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam) en de gemeente Rotterdam. Zij kijken terug op een geslaagde avond en nemen de ideeën en suggesties mee in de verdere uitwerking van de plannen. Komende jaren blijft de organisatie in gesprek met omwonenden, toekomstige bewoners, ondernemers en andere belangstellenden.

Lees meer...

150jr_NW_uitagenda_banner_748x238px_def.jpg

Vier 150 jaar Nieuwe Waterweg

Viering 150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg! in Stadionpark op 24 en 25 september.

Lezen (Vier 150 jaar Nieuwe Waterweg)
Render_1.jpg

Groenplan voor Groene Scheggen

Naast sporten en wonen zorgt veel natuur en groen dadelijk voor prettig wonen op de Sportcampus....

Lezen (Groenplan voor Groene Scheggen)
20220621_Sportcampus_image.jpg

Bewonersavond Sportdorp

Het voorlopig ontwerp inrichtingsplan 'Groene scheggen' voor de Sportcampus wordt gepresenteerd.

Lezen (Bewonersavond Sportdorp)
Ontvangs_LoopAward2021.jpg

Rondje wint LoopAward

Rondje Stadionpark van gemeente Rotterdam heeft samen met Stationsommetjes van NS de LoopAward 2...

Lezen (Rondje wint LoopAward)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!