Ga naar content (Ga naar content)

21-10-22

Begin januari 2023 start de renovatie van de Roseknoop, onderdeel van Stadionpark. De voorbereidingen zijn intussen gestart. Het projectteam Roseknoop is hier komende jaren actief aanwezig. Zo zit de eerste serie bijeenkomsten voor bewoners en wijkraden er inmiddels op

De Roseknoop is het gebied bij de 2e Rosestraat, Colosseumweg, Varkenoordseviaduct, Laan op Zuid en Beijerlandselaan. Het kruispunt is een belangrijke schakel in het Rotterdamse wegennet en dringend toe aan een grote opknapbeurt. 

Werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen
Komende jaren is er dan ook veel te doen aan deze toegangspoort naar Stadionpark. Zo verhogen we de dijk en vernieuwen we het riool, tramrails en leidingen. Dat houdt in dat er – ruim 1,5 jaar lang - afsluitingen en omleidingen zijn voor autoverkeer, tram en bus. En dat blijft niet zonder gevolgen voor de omgeving. Vooral wanneer de Laan op Zuid (vanaf de Stokerstraat) tot en met het Varkenoordseviaduct van 1 mei tot en met 31 oktober 2023 wordt afgesloten.

Roadshow
Om hierover goed in gesprek te zijn met bewoners, ondernemers en bezoekers, is het team Roseknoop duidelijk aanwezig in het gebied, on- én offline. Het promotieteam is regelmatig te vinden op de markten en in de winkelstraten van Feijenoord en IJsselmonde. Het projectteam trok afgelopen weken met een roadshow van 8 bijeenkomsten langs alle wijken. Deze zijn goed bezocht. Bewoners hebben veel vragen en zorgen over drukte, bereikbaarheid, veiligheid en het openbaar vervoer. 

Ronald Wagter, projectmanager Roseknoop: ‘Dat het tijdelijk drukker wordt tijdens de werkzaamheden, is zeker. De afsluitingen zijn gewoon zuur en vervelend. Als team proberen we er alles aan te doen om de hinder te beperken. Alles blijft bereikbaar, wel soms met een omweg of langere reistijd. Uiteindelijk doen we het voor de bewoners, straks is het gebied beter bereikbaar en stroomt het verkeer beter door. En ligt er een veilig, groen en mooi stadsplein.’ 

Vragen, ideeën of opmerkingen?
Hoe kom ik thuis, naar het werk, school of ziekenhuis? Kijk op www.rotterdam.nl/roseknoop, meld je aan voor de nieuwsbrief of mail naar roseknoop@rotterdam.nl. En kom vanaf januari langs in de bouwkeet op het Vredesplein! 

 

Meld je nu aan voor de Roseknoop Nieuwsbrief

Lees meer...

DSC6534.jpg

Stoere (klim) Rotsen

In de Sportcampus in Stadionpark is op vrijdag 20 mei een uniek kunst- en klimobject officieel g...

Lezen (Stoere (klim) Rotsen)
Scherm-afbeelding_2023-02-20_om_12.22.01.png

Stadionpark People

In deze aflevering van Stadionpark People, Sevde Yildirim. Sevde is directeur van Mosaic Art Stu...

Lezen (Stadionpark People)
RJF_GEM_Afsluiting_Roseknoop_9_januari_029_small.jpg

Waarom duurt die Roseknoop zo lang?

Ruim anderhalf jaar zijn de 2e Rosestraat en ingangen van de Beijerlandselaan en Hilledijk/Putse...

Lezen (Waarom duurt die Roseknoop zo lang?)
Marathon1nieuwjaar.jpg

Een goed en gezond 2022!

Team Stadionpark wenst u een goed en gezond 2022.

Lezen (Een goed en gezond 2022!)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!