Ga naar content (Ga naar content)

15-11-22

Op het voormalige trainingscomplex Varkenoord komt een nieuw, parkachtige woonwijk met ruim 800 woningen. De gemeente heeft bouwbedrijf Dura Vermeer geselecteerd voor de bouw van de eerste 500 woningen op de Sportcampus. De twee partijen gaan de komende periode een nauwe, creatieve samenwerking aan.

 

In de nieuwe woonwijk Sportcampus komen naast 800 woningen, twee middelbare scholen, een sporthal, deelvervoer en andere voorzieningen. Het duurzame woningaanbod varieert van huur- tot koopwoningen in zowel het sociaal als hoog segment.

 

Er komt een mobiliteitshub, dit is een centrale plek voor deelfietsen en -auto’s. De wijk wordt grotendeels autovrij, zodat parkeren ondergronds plaatsvindt. Ook aan een kinderdagverblijf, pakketafhaaldienst en werkplekken wordt in het ontwerp gedacht.

Illustratie woonwijk Sportcampus

Sportiviteit loopt als een rode draad door de Sportcampus heen. Bewoners worden aangemoedigd te bewegen of dit nu een wandeling is over het Rondje Stadionpark, een yogales of een voetbalwedstrijd iets verderop op het sportcomplex Olympia. Het kan er allemaal.

Over bereikbaarheid hoef je je op de Sportcampus geen zorgen te maken, want het Rondje Stadionpark, een nieuw treinstation bij De Kuip, ondergrondse parkeergarages en het OV liggen op steenworp afstand. Bovendien ben je zo in het centrum of juist de stad uit.

Dura Vermeer begint binnenkort met de eerste schetsen van de 500 woningen. Daarop volgt in de loop van 2023 participatie met de bewoners van Sportdorp, zodat eind 2024 gestart kan worden met de woningbouw.

Op de Sportcampus start de bouw van het scholencomplex Stadionpark in mei 2023. Het is de bedoeling dat de leerlingen dan start schooljaar 2025/26 hun sportieve schoolcarrière hier verder kunnen vormgeven.

Lees meer...

Roseknoop.jpeg

Werk Roseknoop ligt op schema

Het eerste half jaar van de renovatie Roseknoop zit erop. Hoe kijkt projectmanager Ronald Wagter...

Lezen (Werk Roseknoop ligt op schema)
Impressie_woningbouw_Sportcampus_HighRes.jpeg

Woningbouw sportcampus

Ontwikkeling sportcampus in co-creatie. De gemeente is deze week via een aanbesteding gestart me...

Lezen (Woningbouw sportcampus)
DSC4337.jpg

Marathon-koorts breekt los

De Marathon-koorts breekt langzaam los! Op zondag 16 april, verschijnen 17.000 lopers aan de sta...

Lezen (Marathon-koorts breekt los)
Image.jpg

Op ontdekkingstocht: boulderaar Tobias ontdekt De Rotsen

Je kan ze bijna niet missen: twee grote rotsblokken in het wuivende gras aan de Olympiaweg. Een ...

Lezen (Op ontdekkingstocht: boulderaar Tobias ontdekt De Rotsen)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!