Ga naar content (Ga naar content)

05-10-23

Laan op Zuid en Varkenoordseviaduct weer open!


Volle trams en toeterende auto’s op de Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct! Sinds maandag 2 oktober is een deel van de Roseknoop, de toegangspoort naar Stadionpark, weer open voor al het verkeer. Reden voor een feestelijk tramritje. 

De opening is een maand eerder dan gepland. Het achterste deel van de Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct waren afgelopen 1 mei afgesloten voor tram- en autoverkeer door werkzaamheden aan de Roseknoop. Om te vieren dat tram 23 weer rijdt, deelde wethouder Vincent Karremans samen met Sander Geenen (programmamanager Stadionpark), Ronald Wagter (projectmanager Roseknoop) en Maurice Unck (directeur RET) rozen uit aan de passagiers in de tram en bij de nieuwe halte op de Laan op Zuid. Daarna openden ze samen met Team Roseknoop officieel de hekken.

Grotere halte
De vorige halte lag aan het begin van het Varkenoordseviaduct en is verplaatst naar de Laan op Zuid. De nieuwe halte is groter en langer, er kunnen 2 trams achter elkaar stoppen. Hij ligt op een betere plek en is veiliger: zo hoeven passagiers minder over te steken en kunnen ze makkelijker overstappen als volgend jaar alle trams weer rijden. En ook fijn: de halte is groener, binnenkort worden de bomen geplant!

Mouwen opgestroopt: sneller open
Team Roseknoop heeft samen met de aannemers, Stadsontwikkeling, Stadsbeheer, de water-, elektriciteits- en rioleringsbedrijven en de RET de mouwen flink opgestroopt en zo een maand ingelopen op de planning. Wethouder Karremans noemt de Roseknoop een ‘voorbeeldproject’ voor Rotterdam: ‘Het team was constant bezig met de vraag wat er sneller kon. Er is keihard gewerkt door alle partijen, ook in de bouwvak en soms in de weekenden. Met de versnelde opening als mooi resultaat.’

Lees meer...

FC_Waterkant_Impressie_01.jpg

Save the date! Openbare vergadering Quality-team Feyenoord City

Kom vrijdagmiddag 15 december naar de openbare vergadering van Quality-team Feyenoord City

Lezen (Save the date! Openbare vergadering Quality-team Feyenoord City)
Roseknoop.jpeg

Werk Roseknoop ligt op schema

Het eerste half jaar van de renovatie Roseknoop zit erop. Hoe kijkt projectmanager Ronald Wagter...

Lezen (Werk Roseknoop ligt op schema)
bhopeningLaanopZuid33.jpg

Focus op 2e Rosestraat

De volgende fase in de renovatie Roseknoop breekt aan. Bomen, nieuwe fiets- en voetpaden en inkl...

Lezen (Focus op 2e Rosestraat)
Adriaenskerk_NL-RtSA_4187_1975-278.jpg

Adriaen Janszkerk 575 jaar: tijd voor feest!

Stadionpark ligt deels in Feijenoord en deels in IJsselmonde en heeft hart voor wat er speelt in...

Lezen (Adriaen Janszkerk 575 jaar: tijd voor feest!)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!