Ga naar content (Ga naar content)

30-11-22

De renovatie van de Roseknoop komt dichterbij én wordt steeds zichtbaarder. Zo zijn de eerste bouwborden geplaatst en ontvangen ondernemers een toolkit met informatiemateriaal.

Vanaf maandag 9 januari gaat het gebeuren: de renovatie van de Roseknoop. Dit betekent onder andere dat de 2e Rosestraat en de entrees van de Beijerlandselaan en Hilledijk tot eind september 2024 zijn afgesloten voor het autoverkeer en openbaar vervoer. Later in het jaar worden ook de Laan op Zuid (bij de Stokerstraat) en het Varkenoordseviaduct afgesloten. Die gaan eind oktober 2023 weer open.

De R van…

Verschillende voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart, bijvoorbeeld voor het aanbrengen van keerlussen. Om iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden, staan sinds kort bouwborden met projectinformatie op onder meer de Putselaan, Beijerlandselaan, Colosseumweg en Rosestraat. Niet te missen met de uitspringende R van renovatie, Roseknoop en Rotterdam!

Bekijk ook de heldere uitleg in de animatie hieronder.

Informatiepakket

Winkels, horeca en bedrijven gaan veel van de renovatie merken. Dat geldt ook voor scholen, kinderdagverblijven en zorginstellingen. Alles blijft bereikbaar, maar soms met een omweg en langere reistijd. Om klanten, medewerkers, scholieren, ouders en leveranciers te informeren over de bereikbaarheid, is een toolkit gemaakt. In dit informatiepakket zitten posters en flyers om uit te delen.

De eerste winkeliers op de Beijerlandselaan en Hilledijk hebben de toolkit al in hun zaak ontvangen. Komende tijd worden de pakketten verder verspreid onder directe ondernemers in het gebied. Het informatiepakket staat ook online, aangevuld met onder andere een animatiefilmpje, kaarten, teksten en een folder van de RET.

Reisinformatie tram, bus en auto

Door de werkzaamheden rijden sommige trams en bussen tijdelijk een aangepaste route. Het gaat de eerste periode bijvoorbeeld om tram 20 en 25 en bus 66 en 77. Kijk op RET.nl/roseknoop voor een overzicht van alle omleidingen, vervallen haltes en gewijzigde routes.

Ook voor de auto zijn er omleidingen. Weten hoe je van en naar de Roseknoop komt? Kijk op Rotterdamonderweg.nl/roseknoop.

Blijf op de hoogte

Volg Renovatie Roseknoop op Facebook, Instagram en Twitter.

Lees meer...

DSC6534.jpg

Stoere (klim) Rotsen

In de Sportcampus in Stadionpark is op vrijdag 20 mei een uniek kunst- en klimobject officieel g...

Lezen (Stoere (klim) Rotsen)
Imagine2.jpg

Bouw Imagine is begonnen

Met de aftrap van de bouw van Imagine is de gebiedsontwikkeling Feyenoord City afgelopen 29 nove...

Lezen (Bouw Imagine is begonnen)
150jr_NW_uitagenda_banner_748x238px_def.jpg

Vier 150 jaar Nieuwe Waterweg

Viering 150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg! in Stadionpark op 24 en 25 september.

Lezen (Vier 150 jaar Nieuwe Waterweg)
smartmockups_lbqc408g.jpg

Voortgangsrapportage Feyenoord City

Afgelopen oktober heeft de Raad van State het bestemmingsplan Feyenoord City met alle eraan geko...

Lezen (Voortgangsrapportage Feyenoord City)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!