30-05-22

Rotterdam Topsport heeft samen met de gemeente Rotterdam, betrokken sportbonden, NOC*NSF en het Albeda een Nationaal Vechtsportcentrum naar Rotterdam gehaald. Sinds april 2022 heeft het Nationaal Vechtsportcentrum een tijdelijke huisvesting in de sportzalen van Albeda aan de Sportlaan in Rotterdam. Het centrum is een mooie toevoeging aan Stadionpark.

Topsporters vanuit meerdere vechtsporten kunnen hier dagelijks trainen onder de best mogelijke begeleiding en experts waarin ze gebruik kunnen maken van de beste faciliteiten op het gebied van onder meer voeding, medisch, leefstijl en onderwijs. Eén sportzaal is volledig ingericht voor het Topsportprogramma boksen. In de andere sportzaal kunnen vechtsporten als judo, karate, taekwondo, aikido en sambo worden beoefend. De wens is om in 2026 over te gaan naar een nieuw te bouwen vechtsportcentrum naast het Topsportcentrum Rotterdam. 

Rotterdam Topsport wil samen met Topsport Metropool deze sporters faciliteren en ondersteunen in Rotterdam. De betrokken sporters kunnen op deze manier sporten, wonen en studeren in de stad. De realisatie moet alle betrokken partijen een impuls geven wat uiteindelijk internationale en Olympische medailles moet gaan opleveren. Naast de topsporters zou ook het onderwijs en de breedtesport gebruik willen maken van het centrum.  De beoogde realisatie is 2026.

Het Nationaal Vechtsportcentrum is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, NOC*NSF, TeamNL Topsport Metropool, Rotterdam Topsport, Albeda, Topsportcentrum Rotterdam, en de betrokken sportbonden: NBB (boksen), JBN (judo), KBN (karate), TBN (taekwondo), AbN (aikido), KNKF (sambo) en de Nederlandse Vechtsportautoriteit. 

Lees meer...

image005.jpg

P+R en Gamma bijna klaar

De gezamenlijke nieuwbouw van de P+R én Gamma op de Noorderhelling Stadionpark is een mooi voor...

Lezen (P+R en Gamma bijna klaar)
Scholen_Sportcampus_-_BDG_Architecten.png

Voorontwerp scholencomplex

De ontwikkeling van het Onderwijs- en Sportcluster (OSC) Stadionpark verloopt voortvarend.

Lezen (Voorontwerp scholencomplex)
1_1.JPG

'Zwemt dat hier, joh?'

Kom 21 mei op World Fish Migration Day voor een rondleiding naar het Eiland van Brienenoord.

Lezen ('Zwemt dat hier, joh?')
Jos_Slager.jpg

Stadionpark people

Jos Slager loopt vrijwel dagelijks door Park De Twee Heuvels, langs De Kreek en over het Eiland ...

Lezen (Stadionpark people)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!