Ga naar content (Ga naar content)

26-01-23

De renovatie van de Roseknoop is volop bezig! Op 9 januari, direct na de ochtendspits, plaatste het projectteam eigenhandig de hekken voor de wegafsluitingen. Je herkent de drukke kruising bijna niet terug: toeterende auto’s en voorbij zoevende trams zijn vervangen door grote bergen aarde, graafmachines en blootliggende buizen.

De verandering is de eerste weken het best te zien op de 2e Rosestraat bij de Beijerlandselaan: hier zijn het asfalt en de tramrails verwijderd. Komende weken worden het riool en elektriciteitskabels vervangen. Vanaf eind januari gaat de 2e Rosestraat vanaf de Laan op Zuid richting het Albedacollege grootschalig op de schop.

Navigatie
Extreme drukte tijdens de spits is tot nu toe uitgebleven. We monitoren het verkeer constant en sturen bij als dat nodig is. Bekende navigatie- en verkeersapps zoals Google Maps, Apple Kaarten, TomTom, Waze en Here laten zien waar de afsluitingen zijn, waar het vaststaat en bieden alternatieve routes aan. Ook de Fietsersbond laat de omleidingsroutes in de app zien.

Verbeterpunten
Verkeersregelaars bij de wegafsluitingen leiden het verkeer in goede banen en wijzen fietsers en voetgangers de weg. In praktijk blijkt altijd dat er verbeterpunten zijn, ook op aanwijzing van bewoners en reizigers in het gebied. Die gaven bijvoorbeeld aan dat de bebording van de omleidingsroutes beter kunnen.

Buurthubs deelvervoer klaar
Ook het eerste deel van de buurthubs voor deelvervoer is klaar. Je vindt ze verspreid door heel Feijenoord en IJsselmonde: in de wijken en bij de grotere ov-knooppunten zoals metrostation Maashaven, Rijnhaven en Station Zuid. En natuurlijk bij Park&Rides en winkelgebieden zoals de Beijerlandselaan en Vuurplaat. Pak een scooter, fiets of bakfiets en reis dwars door Stadionpark en over de Roseknoop!

Bekijk de plattegrond  met de buurthubs.

Begin februari komen er nog meer hubs. Als deze klaar zijn, komen ze ook op de plattegrond.

Lees meer...

WHSP44021.jpg

Toegang parkeergarage Colosseumweg onder de loep

De gemeente deed onderzoek naar de mogelijkheden voor een andere toegang en ging met bewoners en...

Lezen (Toegang parkeergarage Colosseumweg onder de loep)
Vrije-tijd-en-sport-Feyenoord-City-e1646643980344-768x727.jpeg

Planvorming gaat door

De Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (StiGam) gaat – ook na het besluit van BVO Feyeno...

Lezen (Planvorming gaat door)
Jos_Slager.jpg

Stadionpark people

Jos Slager loopt vrijwel dagelijks door Park De Twee Heuvels, langs De Kreek en over het Eiland ...

Lezen (Stadionpark people)
20220621_Sportcampus_image.jpg

Bewonersavond Sportdorp

Het voorlopig ontwerp inrichtingsplan 'Groene scheggen' voor de Sportcampus wordt gepresenteerd.

Lezen (Bewonersavond Sportdorp)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!