Ga naar content (Ga naar content)

26-01-23

De renovatie van de Roseknoop is volop bezig! Op 9 januari, direct na de ochtendspits, plaatste het projectteam eigenhandig de hekken voor de wegafsluitingen. Je herkent de drukke kruising bijna niet terug: toeterende auto’s en voorbij zoevende trams zijn vervangen door grote bergen aarde, graafmachines en blootliggende buizen.

De verandering is de eerste weken het best te zien op de 2e Rosestraat bij de Beijerlandselaan: hier zijn het asfalt en de tramrails verwijderd. Komende weken worden het riool en elektriciteitskabels vervangen. Vanaf eind januari gaat de 2e Rosestraat vanaf de Laan op Zuid richting het Albedacollege grootschalig op de schop.

Navigatie
Extreme drukte tijdens de spits is tot nu toe uitgebleven. We monitoren het verkeer constant en sturen bij als dat nodig is. Bekende navigatie- en verkeersapps zoals Google Maps, Apple Kaarten, TomTom, Waze en Here laten zien waar de afsluitingen zijn, waar het vaststaat en bieden alternatieve routes aan. Ook de Fietsersbond laat de omleidingsroutes in de app zien.

Verbeterpunten
Verkeersregelaars bij de wegafsluitingen leiden het verkeer in goede banen en wijzen fietsers en voetgangers de weg. In praktijk blijkt altijd dat er verbeterpunten zijn, ook op aanwijzing van bewoners en reizigers in het gebied. Die gaven bijvoorbeeld aan dat de bebording van de omleidingsroutes beter kunnen.

Buurthubs deelvervoer klaar
Ook het eerste deel van de buurthubs voor deelvervoer is klaar. Je vindt ze verspreid door heel Feijenoord en IJsselmonde: in de wijken en bij de grotere ov-knooppunten zoals metrostation Maashaven, Rijnhaven en Station Zuid. En natuurlijk bij Park&Rides en winkelgebieden zoals de Beijerlandselaan en Vuurplaat. Pak een scooter, fiets of bakfiets en reis dwars door Stadionpark en over de Roseknoop!

Bekijk de plattegrond  met de buurthubs.

Begin februari komen er nog meer hubs. Als deze klaar zijn, komen ze ook op de plattegrond.

Lees meer...

150jr_NW_uitagenda_banner_748x238px_def.jpg

Vier 150 jaar Nieuwe Waterweg

Viering 150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg! in Stadionpark op 24 en 25 september.

Lezen (Vier 150 jaar Nieuwe Waterweg)
Bokshal.jpeg

Nationaal vechtsportcentrum

Rotterdam Topsport heeft samen met de gemeente Rotterdam, betrokken sportbonden, NOC*NSF en het ...

Lezen (Nationaal vechtsportcentrum)
RJF_GEM_Afsluiting_Roseknoop_9_januari_029_small.jpg

Waarom duurt die Roseknoop zo lang?

Ruim anderhalf jaar zijn de 2e Rosestraat en ingangen van de Beijerlandselaan en Hilledijk/Putse...

Lezen (Waarom duurt die Roseknoop zo lang?)
Paul_Krugerstraat_verhaal_Italianen_NL-RtSA_4029_PBK-5648-01.jpg

Italianen op Zuid: uno, due… tre!

Nu kent bijna niemand haar meer, maar voor mij en mijn generatiegenoten was ze een beroemdheid: ...

Lezen (Italianen op Zuid: uno, due… tre!)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!