Ga naar content (Ga naar content)

03-04-23

Nieuwe ruimtelijke visie Feyenoord City 2.0


Sinds het beoogde stadion in Feyenoord City definitief van de baan is, hebben het Deense bureau EFFEKT en de Rotterdamse bureaus OMA en LOLA, onder regie van Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam) en gemeente, een ruimtelijke verkenning gedaan naar de Waterkant. Dit is de nieuwe invulling van de plek aan de Nieuwe Maas waar het nieuwe stadion en de naastgelegen woningbouw stonden gepland. In het consultatiedocument zijn de resultaten van deze verkenning opgenomen. Het is de bedoeling om hiermee met de stad en de bewoners het gesprek aan te gaan over wat de kansen en mogelijkheden zijn om van de Waterkant een aantrekkelijk gebied te maken.

Aantrekkelijke groene en waterrijke wijk
In de verkenning wordt duidelijk dat de Waterkant door zijn gunstige ligging aan de rivier grote kansen heeft om een aantrekkelijke groene en waterrijke wijk te worden. Vanzelfsprekend met veel voorzieningen en recreatie. De verschillende voorbeelduitwerkingen laten zien dat er nog veel ruimte voor nadere invulling is.

Stadsgesprekken
Met de resultaten van de verkenning gaat de gemeente samen met Stigam in mei en juni in gesprek met de stad, de bewoners van omliggende wijken, jongeren op Zuid, ondernemers en andere geïnteresseerden. De ideeën die worden verzameld, nemen we mee in het ambitiedocument, zodat een nieuw plan breed door de stad wordt gedragen en omarmd. In het najaar wordt het ambitiedocument aan de gemeenteraad voorgelegd ter besluitvorming.

Meer info over Waterkant

Lees meer...

onthulling_beelden_plein_Veranda_4_Arnoud_Verhey.jpeg

Bevers gesignaleerd

Je wilt het geloven of niet maar op het Cor Kieboomplein bij de Veranda zijn twee bevers gesigna...

Lezen (Bevers gesignaleerd)
DSC4326.jpg

Zonnige Marathon

Ook in de 40e editie van de NN Marathon Rotterdam liepen 17.000 hardlopers dwars door Stadionpar...

Lezen (Zonnige Marathon)
Ernst_Dirksen_Fotografie-zoogdierenwedstrijd-003_Steenmarter.jpg

Eigen route voor steenmarters

Er zijn steenmarters gezien op de Sportcampus. Dat is geweldig nieuws, want dat betekent dat zij...

Lezen (Eigen route voor steenmarters)
Schermafbeelding_2022-09-13_om_10.22.59.png

Ontdek Stadionpark 2022

De hele dag door de leukste activiteiten in Stadionpark. Met een bomvol programma voor jong en o...

Lezen (Ontdek Stadionpark 2022)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!