05-01-22

Op zondag 21 november presenteert Buitenplaats Brienenoord de reisgids Rondje Stadionpark.

Een gids met een hoofdroute van vijf kilometer en vijf subroutes die nog dieper de natuur of een buurt of wijk in gaan. Er wordt verzameld 14.00 uur op Buitenplaats Brienenoord en om 14:30 uur wordt de gids gepresenteerd. Aansluitend wordt er gezamenlijk het Rondje Stadionpark gelopen.

Het Rondje Stadionpark is een prachtige route over het Eiland van Brienenoord, langs de kades van de Nieuwe Maas, de Kuip, door park De Twee Heuvels, over een dijkje en langs de vele sportvelden. Je waant je op vakantie in eigen stad. Ga met ons mee op verkenning door een gebied dat voor jou heel vertrouwd is, maar waar je door deze wandeling anders naar gaat kijken. Of: kom mee en ontdek een voor jou geheel nieuw stuk stad.

Het Rondje Stadionpark won onlangs de LoopAward 2021. Het Rondje won de prijs omdat het de fysieke omgeving loopvriendelijker maakt. De jury over ‘de recreatieve route waar informeel gesport kan worden en waar zitgelegenheden zijn voor ouderen en speeltoestellen voor kinderen’: “Willen we wandelen serieus nemen, dan moeten we er ook letterlijk ruimte voor maken en aandacht aan besteden, dat wordt hier gedaan. Zuid in Rotterdam is echt in beweging!”

Na afloop is er soep en sap (of ander drinken) bij Buitenplaats Brienenoord. De wandeling is zo’n vijf kilometer en zal, omdat er in een groep gelopen wordt, ongeveer twee uur duren.

Alle deelnemers krijgen de prachtige reisgids na afloop mee!
Aanmelden kan door te mailen naar maurice@buitenplaatsbrienenoord.nl

 

Lees meer...

Front_voortgangsrapportage_30_november.jpg

Voortgangsrapportage

Op 30 november heeft de raad de zevende voortgangsrapportage Feyenoord City vastgesteld. Deze ra...

Lezen (Voortgangsrapportage)
DSC6534.jpg

Stoere (klim) Rotsen

In de Sportcampus in Stadionpark is op vrijdag 20 mei een uniek kunst- en klimobject officieel g...

Lezen (Stoere (klim) Rotsen)
DSC4326.jpg

Zonnige Marathon

Ook in de 40e editie van de NN Marathon Rotterdam liepen 17.000 hardlopers dwars door Stadionpar...

Lezen (Zonnige Marathon)
DSC2494.jpg

Boekje met toffe wandelingen

Wachten we met het lopen van het Rondje Stadionpark tot het rond is? Niks ervan.

Lezen (Boekje met toffe wandelingen)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!