Ga naar content (Ga naar content)

30-06-22

Renovatie Roseknoop start in 2023                            

Begin volgend jaar is het zo ver: dan start de verbetering van de Roseknoop. We maken de kruising veiliger voor al het verkeer, verhogen de dijk en vervangen het riool. In het omringende gebied komen meer woningen en meer mensen. Daarom richten we de buitenruimte opnieuw in. We halen bomen weg, maar er komen meer bomen terug: meer groen dus. Zo veranderen we de Roseknoop van een ingewikkeld kruispunt naar een mooi, veilig en goed bereikbaar stadsplein.

De Rose… wat? De Roseknoop! De Roseknoop is het gebied tussen de 2e Rosestraat, Colosseumweg, Laan op Zuid, Beijerlandselaan, Hilledijk/Putselaan en het Varkenoordseviaduct. De Roseknoop is onderdeel van Stadionpark.

Waarom pakken we de Roseknoop aan?
De onderhoudswerkzaamheden zijn noodzakelijk en onvermijdelijk, we moeten ze uitvoeren voor de veiligheid. Het ophogen van de verzakte dijk bijvoorbeeld is hard nodig, zodat we droge voeten houden. Net als het veiliger maken van het onoverzichtelijke kruispunt. En de aanleg van nieuwe tramrails en de vernieuwing van het riool, leidingen en kabels.

Al het werk gebeurt in fases. We zorgen door het nemen van veel maatregelen dat mensen en bedrijven in de buurt er zo min mogelijk last van hebben. Bij omleidingen en afsluitingen zijn er alternatieve routes en aangepast vervoer, zoals e-scooters en deelfietsen. Er komen slimme doorgangen voor fietsers en voetgangers. We zorgen ervoor dat je makkelijk en veilig van de ene kant van de Roseknoop naar de andere kant kunt komen.

Samen met de stad
We willen Rotterdam en de regio goed voorbereiden en informeren. Dat er overlast komt is zeker, maar we hopen dat zoveel mogelijk beperken. Dat doen we samen met de stad: met bewoners, winkeliers, bedrijven, wijkraden, scholen, verkeersdeelnemers, de RET, andere organisaties en instellingen, ontwikkelaars, bouwers en aannemers. Ondertussen zorgen we ervoor dat straten, stoepen, groenstroken en parken er beter uit gaan zien en de Roseknoop verandert in een mooi stadsplein.

Meer info
Kijk op www.rotterdam.nl/roseknoop. Vragen of opmerkingen? Mail naar roseknoop@rotterdam.nl

Lees meer...

afsluiting_roseknkoop.jpg

Volgende fase Roseknoop: hele kruising half jaar dicht

Afgelopen maandag 1 mei was het zover: de afsluiting van het Varkenoordseviaduct en een deel van...

Lezen (Volgende fase Roseknoop: hele kruising half jaar dicht)
6747_AFB_EXT_2022-12-14_06.jpg

Bouw scholencomplex Stadionpark begint

Aannemer Wijnen Bouw is deze week gestart met de voorbereidingen van de bouw van het scholencomp...

Lezen (Bouw scholencomplex Stadionpark begint)
Statt_1.png

Wij zijn Statt

Meet Cassidy en Jada! Deze twee influencers van Zuid zijn al jaren beste vriendinnen en gaan op ...

Lezen (Wij zijn Statt)
Varkenoordseviaduct_en_Laan_op_Zuid_eerder_open.png

Laan op Zuid en Varkenoordseviaduct eerder op

Sinds 1 mei zijn het Varkenoordseviaduct en een deel van de Laan op Zuid afgesloten voor het ope...

Lezen (Laan op Zuid en Varkenoordseviaduct eerder op)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!