Ga naar content (Ga naar content)

28-03-23

Roseknoop: volgende fase breekt aan

 

Nog een kleine maand en dan breekt de volgende fase voor de Roseknoop aan. Van 1 mei tot eind oktober 2023 gaan het Varkenoordseviaduct en een deel van de Laan op Zuid dicht. Auto’s, tram 23 en 125 kunnen er dan niet door, fietsers en voetgangers wel. Alles blijft bereikbaar, soms wel met een omweg. Houd dus rekening met een langere reistijd.

De afsluiting is vanaf de Stokerstraat tot de Stadionweg. Autoverkeer wordt in de stad en op de ring geïnformeerd over omleidingsroutes.

Groot onderhoud viaduct 
Het Varkenoordseviaduct, een belangrijke verbindingsweg in Rotterdam-Zuid en Stadionpark, is gebouwd in 1993 en zo’n 700 meter lang. Na dertig jaar is het viaduct toe aan groot onderhoud. Ronald Wagter, projectmanager van de Roseknoop: ‘Onderaan het viaduct, bij de voeten zeg maar, vervangen we aan beide kanten de betonnen stootplaten. Deze platen zorgen voor een soepele overgang tussen de weg en de helling van het viaduct. Ook leggen we hier nieuw asfalt aan. Op het viaduct repareren we scheuren op de rijbaan en versleten plekken op de voet- en fietspaden. En we vervangen de voegen in het viaduct.’  

Enorme buizen en een eksternest
Veel werk voor de boeg dus, maar op en rond de Roseknoop is ook weer veel werk verzet. Zo zijn op de 2eRosestraat de transportleidingen voor water vervangen. Deze hebben een doorsnee van 1 meter 20, enorme buizen dus! Ook zijn de afgelopen maand de bomen op het achterste stuk op de Laan op Zuid gerooid. In één boom zit een eksternest, die boom blijft met een aantal bomen in de directe omgeving staan, tot de jongen uitvliegen. En het hoogste punt van de eerste woontoren van Imagine is bereikt!

Lees meer...

WHSP124120s.jpeg

Bever terug op het eiland

Het symbool van IJsselmonde is weer terug. De bever! En wel op het Eiland van Brienenoord!

Lezen (Bever terug op het eiland)
WHSP123302.jpeg

Alarmeringen P+R Noorderhelling

Loos alarm bij de P+R Noorderhelling/ GAMMA

Lezen (Alarmeringen P+R Noorderhelling)
Stadsarchief_de_Waaier_NL-RtSA_4121_24579-4-18a-01.jpg

Hoe het was

In Feijenoord en IJsselmonde wordt veel gebouwd en opgeknapt. Maar wat zat hier vroeger eigenlij...

Lezen (Hoe het was)
Impressie_woningbouw_Sportcampus_HighRes.jpeg

Woningbouw sportcampus

Ontwikkeling sportcampus in co-creatie. De gemeente is deze week via een aanbesteding gestart me...

Lezen (Woningbouw sportcampus)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!