Ga naar content (Ga naar content)

23-05-22

Klimmers en boulderaars kom maar op! In de Sportcampus in Stadionpark wacht jullie een mooie nieuwe uitdaging. De Rotsen. Een uniek kunst- en klimobject dat op vrijdag 20 mei officieel is geopend. Op een fantastische plek op een heuveltje midden op de hoek van de Olympiaweg en de Buitendijk, liggen De Rotsen te stralen. Er staat geen hek omheen, zodat iedereen ze kan zien, aanraken of juist beklimmen. Het zijn twee gigantische rotsblokken die gemaakt zijn van kunststof en afgewerkt met een laagje brons. Hoe meer mensen de rotsblokken beklimmen hoe meer ze gaan glimmen. 

Een uniek kunstwerk dat is ontworpen door Tim Reuser en uitgewerkt met Stichting Rotterdam Klimsport. Het idee komt niet zomaar uit de lucht vallen. Tim is naast ontwerper ook meervoudig nationaal kampioen sportklimmen. 

Reuser is blij: ‘Het is echt te gek dat het allemaal is gelukt. Nu is het aan iedereen om er iets mee te gaan doen. Mensen gaan mij hier heel vaak zien. Met een beetje oefenen lukt het je wel om bovenop de Rotsen te komen. Eenmaal boven moet je weer naar beneden! Je kunt glijdend, maar vallen hoort echt bij de klimsport. Rondom de rotsen ligt een diep bed van houtsnippers, waardoor je zacht kunt landen.’ 

Klein of groot, klimmer of klauteraar, met of zonder ervaring. Iedereen, vanaf 1,50 meter, kan De Rotsen bestormen. Klimmers worden een handje geholpen doordat er slimme grepen zijn aangebracht waardoor je je een weg naar de top van het rotsblok kunt klauteren. Er is een grote rots met een hoogte van zo’n 4 meter en een lagere, voor de meer beginnende klimmer, die tot 3 meter komt. 

De Rotsen kan zomaar een nieuwe Rotterdamse hippe hotspot worden. 

De Rotsen is met financiële hulp van Citylab010, St. Droom en Daad, gemeente Rotterdam en CBK tot stand gekomen.

 

Lees meer...

WHSP24232s_Fenix.jpg

Gulden Fenix nominatie voor ‘t Eiland

De renovatie van het Eiland van Brienenoord is genomineerd voor de NRP Gulden Feniks. Dat is dé...

Lezen (Gulden Fenix nominatie voor ‘t Eiland)
20221106_TeamV_Mallegat_Epoch_copyrightWAX_lowres.jpg

Drukbezochte inloopavond Mallegat

Een wandelsteiger, een bakker of een buurthuis. Aan de rand van het Mallegatpark – onderdeel v...

Lezen (Drukbezochte inloopavond Mallegat)
Ontwerp_zonder_titel-10.png

Nieuw hek Running Man: je beweegt vanzelf mee

Wie loopt daar nou? In januari is het nieuwe hek om het gasontvangststation (GOS) bij het Sportc...

Lezen (Nieuw hek Running Man: je beweegt vanzelf mee)
20221129_WHSP40095_Bouwbord_Roseknoop.jpg

Roseknoop steeds beter zichtbaar

De renovatie van de Roseknoop komt dichterbij én wordt steeds zichtbaarder. Zo zijn de eerste b...

Lezen (Roseknoop steeds beter zichtbaar)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!