Ga naar content (Ga naar content)

27-02-23

Toegang parkeergarage Colosseumweg onder de loep


De toegang van de parkeergarage Colosseumweg ligt een beetje verstopt als de Colosseumweg is doorgetrokken en de Roseknoop klaar is. Ondernemers van de Beijerlandselaan vroegen of de gemeente daar iets aan kon doen. In de toekomst komen er ook nieuwe woningen naast het Vredesplein, wat betekent dat voor de bereikbaarheid van de garage? De gemeente deed onderzoek naar de mogelijkheden voor een andere toegang en ging met bewoners en ondernemers in gesprek. 

De garage aan de Colosseumweg is van de gemeente en heeft ruim 200 plaatsen. Over een aantal jaar worden er 550 woningen gebouwd tussen het Vredesplein en het Varkenoordseviaduct. Kan de hellingbaan naar de huidige garage dan wel op die plek blijven? Winkeliers van de Beijerlandselaan zien graag dat de ingang beter toegankelijk is voor hun klanten, dichter bij de winkelstraat. 

Vier alternatieven
Reden voor de gemeente om de ingang onder de loep te nemen. Hoe kan een andere toegang bijdragen aan een betere bereikbaarheid van de Roseknoop en Stadionpark? Uit het onderzoek kwamen vier alternatieven naar voren. De gemeente besprak deze tijdens 9 bijeenkomsten met onder meer de wijkraad en bewoners uit Hillesluis en ondernemers van de Beijerlandselaan. Ook sprak de gemeente met het bestuur van de Essalammoskee en de directeur van basisschool De Gouden Griffel, die allebei in de buurt van de parkeergarage liggen. De vier alternatieven hebben allemaal hun eigen plus- en minpunten, en subvarianten hoe wordt omgegaan met de autocirculatie in het oostelijke deel van de Slaghekstraat.

Voorkeur
In de laatste sessie sprak de gemeente met bewoners van de Slaghekstraat, Beverstraat en Laantjesweg, direct omwonenden die ook vaak ook abonnementhouder van de garage zijn. Bewoners en andere partijen vonden het fijn dat ze konden meepraten over de verschillende varianten. Ook waarderen ze de huidige tijdelijke doorsteek van de Slaghekstraat naar de Colosseumweg. Bewoners hebben een duidelijke voorkeur voor een ingang in de Beverstraat, wel gaven ze nog meerdere aandachtspunten mee voor de uitwerking. 

Hoe verder?
De bijeenkomsten leverden goede input op. De gemeente legt alle suggesties nu naast elkaar en maakt dan een definitieve keuze. De gemeente wil dat de nieuwe toegang van de garage klaar is vóór de woningbouw tussen het Vredesplein en Varkenoordseviaduct start. Die staat gepland in het vierde kwartaal van 2024. 

Wordt vervolgd!

Lees meer...

1_1.JPG

'Zwemt dat hier, joh?'

Kom 21 mei op World Fish Migration Day voor een rondleiding naar het Eiland van Brienenoord.

Lezen ('Zwemt dat hier, joh?')
240325-BC-Rataplan-003.jpg

Winkelen, werken en opbloeien

Rotterdam Inclusief is een gemeentelijk sociaal leer- en werkbedrijf voor Rotterdammers die een ...

Lezen (Winkelen, werken en opbloeien)
Dia9.jpeg

Programma Ontdek Stadionpark

Een programma boordevol leuke activiteiten voor jong en oud. Iedereen is welkom, en het is nog g...

Lezen (Programma Ontdek Stadionpark)
Scherm-afbeelding_2023-03-30_om_13.01.58.png

Roseknoop: volgende fase breekt aan

Binnenkort breekt de volgende fase voor de Roseknoop aan. Van 1 mei tot eind oktober 2023 gaan h...

Lezen (Roseknoop: volgende fase breekt aan)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!