Ga naar content (Ga naar content)

22-09-22

Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de Buitendijk in volle gang. Er wordt gewerkt aan de herinrichting van de Stadionlaan en het aanleggen van het Rondje Stadionpark aan de Buitendijk. De werkzaamheden duren nog tot eind van dit jaar.


De Buitendijk
Aan de Buitendijk is gestart met het verwijderen van de oude deklaag, zodat het zogeheten Rondje-asfalt aangelegd kan worden. In dit asfalt zit een witte steensoort en door het te polijsten krijgt het een lichtere kleur. Het polijsten en het aanbrengen van de kenmerkende Rondje-belettering gebeurt in een latere fase.

Aan het einde van de Buitendijk, ter hoogte van de Sportcampus (zijde Olympiaweg), wordt een bankje geplaatst en verwijderen we de bestrating richting de voormalige boerderij. De Buitendijk is afgesloten als doorgaande weg naar de Olympiaweg, maar blijft wel toegankelijk voor bewoners en bedrijven en vanzelfsprekend voor de hulpdiensten. 

Herinrichting Stadionlaan en Sportlaan
Momenteel wordt de fietsstraat Stadionlaan bij de Kampeerstraat en de Buitendijk opnieuw ingericht. Dit duurt tot eind oktober. Ter hoogte van de Golfstraat wordt een keerlus aangelegd, omdat de Stadionlaan als doorgaande weg voor auto’s en vrachtverkeer op houdt te bestaan. Met een keerlus kunnen auto’s en eventueel vrachtverkeer gemakkelijk omkeren.

De huidige fietsstraat wordt verwijderd en hier komt Rondje-asfalt voor in de plaats. Doordat de keerlus is aangebracht en doorgaand verkeer niet verder kan rijden richting Sportlaan, wordt dit deel van de Stadionlaan nu een voet- en fietspad. De Stadionlaan blijft wel toegankelijk voor autoverkeer van bewoners, bestemmingsverkeer en hulpdiensten.

Het afsluiten van de Stadionlaan is een van de grote wensen van bewoners en ondernemers, om de jarenlange verkeersoverlast, waaronder vooral hardrijden, terug te dringen. Met de bewoners is besproken of deze afsluiting (keerlus) een waterbedeffect heeft naar andere straten in Sportdorp. Als dit blijkt, worden zo nodig op andere plekken in Sportdorp verkeersmaatregelen genomen.

In de laatste fase van het project wordt de herinrichting afgesloten met het planten van meer groen, waaronder struiken en 30 bomen, langs de Stadionlaan, Buitendijk en Sportlaan. Het Rondje-asfalt wordt gepolijst en de fraaie belijning aangebracht.

Lees meer...

Stadsarchief_de_Waaier_NL-RtSA_4121_24579-4-18a-01.jpg

Hoe het was

In Feijenoord en IJsselmonde wordt veel gebouwd en opgeknapt. Maar wat zat hier vroeger eigenlij...

Lezen (Hoe het was)
VAL_4601.jpg

Overeenkomst Gemeente en Feijenoord XL

Stichting Feijenoord XL (FXL) en de gemeente Rotterdam hebben eind oktober een samenwerkingsover...

Lezen (Overeenkomst Gemeente en Feijenoord XL)
20221129_WHSP40095_Bouwbord_Roseknoop.jpg

Roseknoop steeds beter zichtbaar

De renovatie van de Roseknoop komt dichterbij én wordt steeds zichtbaarder. Zo zijn de eerste b...

Lezen (Roseknoop steeds beter zichtbaar)
6747_AFB_EXT_2022-12-14_06.jpg

Bouw scholencomplex Stadionpark begint

Aannemer Wijnen Bouw is deze week gestart met de voorbereidingen van de bouw van het scholencomp...

Lezen (Bouw scholencomplex Stadionpark begint)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!