terug

Het Eiland van Brienenoord is misschien Rotterdams best bewaarde geheim. Hoewel? Want na de grote opknapbeurt heeft het Eiland enorm aan bekendheid gewonnen en weten meer mensen deze oase van rust in de Maas te vinden.  Het is hier ongestoord genieten van de natuur.

Getijdenpark

Dit bijzondere eiland midden in de Maas is heerlijk om een goede struintocht te houden. Bos, grasvlakten, vlonders, speelplek en boomgaard, het is er allemaal te vinden. De aanleg van het getijdenpark maakt het eiland uniek. Het verschil van 1,5 meter tussen eb en vloed zie je aan je voorbij trekken. Speciale planten, vissen en vogels worden hier aangetrokken door de afwisseling van eb en vloed en zoet en zout water. Drie Schotse hooglanders zijn terug van weggeweest en lopen los over het eiland. Ze eten onkruid, gras en jonge boompjes. Laat ze maar lekker lopen, want het blijven wilde dieren. 

Twee bruggen

Het eiland is ook een brug rijker met de komst van de Ben Schopburg. De brug is vernoemd naar het voormalig deelraadslid van IJsselmonde, Ben Schop.  Naast fietsen en wandelen kun je met een auto over de brug rijden. Dat geldt natuurlijk alleen voor bestemmingsverkeer voor de volkstuinen en Buitenplaats. Het oude bruggetje over het Zuiddiepje was na 60 jaar op en is vervangen door een nieuwe vaste brug voor wandelaars, sporters en fietsers. Door de Ben Schopbrug kun je nu mooi het Rondje Stadionpark over het Eiland te (hard)lopen. 

Buitenplaats Brienenoord

Midden op het eiland vind je Buitenplaats Brienenoord. Een denk- speel- en werkplaats voor alle leeftijden over de toekomst van Rotterdam. In een volledig zelfgebouwd circulair pand biedt Buiteplaats een programma met en voor de stad. Sociale, culturele, culinaire, artistieke en educatieve activiteiten lopen daarbij door elkaar heen. Van cultuuredactie tot heidagen; van theatervoorstelling tot restaurant; en van aanschuifkantoor tot kluswerkplaats. Het kan er allemaal. Zo repeteren we gezamenlijk voor een mogelijke toekomst van onze plek, van Rotterdam, van de wereld. Check hun website, want in het weekend kun je er lekker drinken en eten.

 

Andere activiteiten

Rondje_Stadionpark.jpg

Rondje Stadionpark

Een prachtige route over het Eiland van Brienenoord, langs de kades van de Nieuwe Maas, de Kuip, door park De Twee Heuvels, over een dijkje en langs de vele sportvelden.

Lezen (Rondje Stadionpark)
Schermafbeelding_2021-09-16_om_13.13.31.png

Park De Twee Heuvels

Park De Twee Heuvels is een mooie groene oase midden in de stad en zo fijn om te zijn. Je kunt er bovenop de hoogste heuvel zitten en uitkijken over het park en de stad.

Lezen (Park De Twee Heuvels)
whsp93778.jpeg

De Veranda

Plek voor uitgaan, shoppen, hapje eten, filmpje pakken of een heerlijke wandeling. De unieke ligging biedt veel potentie als recreatie- en woongebied.

Lezen (De Veranda)