Ga naar content (Ga naar content)

30-05-22

Op 16 mei vond de bijeenkomst Bouwpower plaats van VNO-NCW Rijnmond. Ondernemers in de bouw kwamen bij elkaar in theater Walhalla en spraken over versnellen en samenwerken in coalities. Feijenoord XL presenteerde de plannen voor de toekomst. Minister Hugo de Jonge was hierbij aanwezig. 

De plannen van Feijenoord XL 

Feijenoord XL zorgt voor een nieuwe woonwijk op Rotterdam-Zuid met 6.000 woningen, nieuwe arbeidsplaatsen en maatschappelijke voorzieningen zoals onderwijs. Als de treinsporen bij IJsselmonde worden overkapt, wordt Zuid beter bereikbaar, worden de wijken met elkaar verbonden en krijgt het meer groen. Op de spooroverkapping komt een nieuw stadspark. Een mooie impuls voor het gebied.

Hugo de Jonge, minister van Wonen:“Op mijn 19de ben ik op Zuid komen wonen en ik ben er altijd gebleven. De Erasmusbrug, die in 1996 dankzij de gedurfde visie van de bestuurders van toen werd aangelegd, werd een brug van niks naar nergens genoemd. Zuid was niks. Daarna kwam de brug bij de Rijnhaven. Zo blijkt maar weer dat een gedurfde visie cruciaal is voor stedelijke ontwikkeling.

Feijenoord XL is een fantastisch plan. Het is doodzonde dat het stadion in Feyenoord City nu niet door lijkt te gaan. Nu zijn de plannen zo ontwikkeld dat het alsnog kan. Maar ook als het niet zo is, dan zijn de woningen die er komen ongelooflijk nodig en noodzakelijk. Tot 2030 moeten er in Nederland 900.000 woningen komen. Feijenoord XL kan daar een bijdrage aan leveren. Er moeten wel echt betaalbare woningen komen. Dat is lastig in grote steden, maar het moet zodat ook de verpleger, leerkracht en politieagent in de stad kunnen blijven wonen. We hebben geen tijd te verliezen.”

Meer over Bouwpower:  https://rotterdamvnoncw.nl/feijenoord-xl-geen-tijd-te-verliezen/

Lees meer...

220712_axo-01_kopie.jpeg

Uitnodiging Bijeenkomst over nieuwbouw Sportcampus en meer

Team Stadionpark nodigt je van harte uit aanwezig te zijn op maandag 12 juni. Een speciale avond...

Lezen (Uitnodiging Bijeenkomst over nieuwbouw Sportcampus en meer)
whsp96794.jpeg

Overkapping ponton klaar

Aan de Piet Smitkade is flink gewerkt aan de overkapping van de drijvend ponton in de bocht van ...

Lezen (Overkapping ponton klaar)
Ontwerp_zonder_titel-10.png

Nieuw hek Running Man: je beweegt vanzelf mee

Wie loopt daar nou? In januari is het nieuwe hek om het gasontvangststation (GOS) bij het Sportc...

Lezen (Nieuw hek Running Man: je beweegt vanzelf mee)
Bijeenkomst_getijdenpark_2.jpg

Eerste schetsen Getijdenpark

Bewoners en ondernemers hebben tijdens een inloopbijeenkomst in oktober de eerste schetsen voor ...

Lezen (Eerste schetsen Getijdenpark)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!