Ga naar content (Ga naar content)

02-02-24

Nieuw hek Running Man: je beweegt vanzelf mee

Wie loopt daar nou? In januari is het nieuwe hek om het gasontvangststation (GOS) bij het Sportcomplex Olympia geplaatst. Jerom Enthoven: ‘Door de bijzondere afbeeldingen past het hek mooi in de sportieve omgeving. Het is net alsof de witte figuren een stukje met je mee rennen.’ Hoeveel figuren van de Running Man tel jij?

Jerom Enthoven, projectmanager voor de verplaatsing van het GOS: ‘In 2021 is het gasontvangststation verplaatst van het Mallegatpark naar het Sportcomplex Olympia. We wilden het gebouw laten aansluiten bij de omgeving. Omdat het een technisch gebouw is, zijn de mogelijkheden voor architectuur beperkt vanwege de veiligheidseisen. Ook moet er daarom verplicht een hek omheen. We hebben architectenbureau NL Architects gevraagd om een ontwerp voor het gebouw en het hek te maken. NL Architects heeft ook het hoofdgebouw op het sportcomplex ontworpen. Zo ontstaat er één geheel en sluit het aan bij de omgeving. Door de afgeronde hoeken lijkt het alsof de figuren echt bewegen.’

Het hek staat op een stevige betonnen fundering met een flink aantal stalen palen waarop de gaasrollen zijn bevestigd. In totaal is het hek ruim 110 meter lang en bestaat uit bijna 175 duizend dots! Dat zijn de ‘dopjes’ in het hek die bijvoorbeeld de figuren weergeven. 

Beweging van de mens
Bijna nergens vind je zoveel verschillende sporten als op het Olympiasportcomplex: voetbal, American Football, cricket, atletiek, beachvolleybal en hockey. Op de paden rondom het complex zoeven de hardlopers, wielrenners en skaters voorbij. Jerom: ‘We wilden het verhaal en het gevoel van de omgeving terug laten komen in het hek. De architect heeft zich laten inspireren door het bekende beeld van een rennende man van fotograaf Eadweard Muybridge. Dat staat natuurlijk symbool voor beweging van de mens. En dat ga je hier vanzelf doen!’

Zo’n fraai hek, daar hoort een mooie finish bij. Binnenkort is de feestelijke oplevering, hou de updates van Stadionpark in de gaten! 

Lees meer...

bhBeversCorKieboomplein05.jpg

Eindelijk een bever in Rotterdam!

Het is een van de grootste knaagdieren van Europa: de bever. Vorig jaar is er voor het eerst in ...

Lezen (Eindelijk een bever in Rotterdam!)
210812-113235EF-_Z0A8915.jpeg

Met deelvervoer dwars door de Roseknoop

Eerlijk is eerlijk: de renovatie van de Roseknoop brengt hinder met zich mee. Vertragingen voor ...

Lezen (Met deelvervoer dwars door de Roseknoop)
RJF_GEM_Afsluiting_Roseknoop_9_januari_029_small.jpg

Waarom duurt die Roseknoop zo lang?

Ruim anderhalf jaar zijn de 2e Rosestraat en ingangen van de Beijerlandselaan en Hilledijk/Putse...

Lezen (Waarom duurt die Roseknoop zo lang?)
image005.jpg

P+R en Gamma bijna klaar

De gezamenlijke nieuwbouw van de P+R én Gamma op de Noorderhelling Stadionpark is een mooi voor...

Lezen (P+R en Gamma bijna klaar)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!