Ga naar content (Ga naar content)

02-02-24

Nieuw hek Running Man: je beweegt vanzelf mee

Wie loopt daar nou? In januari is het nieuwe hek om het gasontvangststation (GOS) bij het Sportcomplex Olympia geplaatst. Jerom Enthoven: ‘Door de bijzondere afbeeldingen past het hek mooi in de sportieve omgeving. Het is net alsof de witte figuren een stukje met je mee rennen.’ Hoeveel figuren van de Running Man tel jij?

Jerom Enthoven, projectmanager voor de verplaatsing van het GOS: ‘In 2021 is het gasontvangststation verplaatst van het Mallegatpark naar het Sportcomplex Olympia. We wilden het gebouw laten aansluiten bij de omgeving. Omdat het een technisch gebouw is, zijn de mogelijkheden voor architectuur beperkt vanwege de veiligheidseisen. Ook moet er daarom verplicht een hek omheen. We hebben architectenbureau NL Architects gevraagd om een ontwerp voor het gebouw en het hek te maken. NL Architects heeft ook het hoofdgebouw op het sportcomplex ontworpen. Zo ontstaat er één geheel en sluit het aan bij de omgeving. Door de afgeronde hoeken lijkt het alsof de figuren echt bewegen.’

Het hek staat op een stevige betonnen fundering met een flink aantal stalen palen waarop de gaasrollen zijn bevestigd. In totaal is het hek ruim 110 meter lang en bestaat uit bijna 175 duizend dots! Dat zijn de ‘dopjes’ in het hek die bijvoorbeeld de figuren weergeven. 

Beweging van de mens
Bijna nergens vind je zoveel verschillende sporten als op het Olympiasportcomplex: voetbal, American Football, cricket, atletiek, beachvolleybal en hockey. Op de paden rondom het complex zoeven de hardlopers, wielrenners en skaters voorbij. Jerom: ‘We wilden het verhaal en het gevoel van de omgeving terug laten komen in het hek. De architect heeft zich laten inspireren door het bekende beeld van een rennende man van fotograaf Eadweard Muybridge. Dat staat natuurlijk symbool voor beweging van de mens. En dat ga je hier vanzelf doen!’

Zo’n fraai hek, daar hoort een mooie finish bij. Binnenkort is de feestelijke oplevering, hou de updates van Stadionpark in de gaten! 

Lees meer...

240227-BC-Boekpresentatie-061.jpg

Boekpresentatie: 7 jaar Stadionpark - een nieuw stuk stad

Eind februari was de boekpresentatie van ‘7 jaar Stadionpark – een nieuw stuk stad’. Prese...

Lezen (Boekpresentatie: 7 jaar Stadionpark - een nieuw stuk stad)
Marathon.jpg

Flashback Marathon Rotterdam: kijk ze lopen!

‘Kom op, nog even!’ 17.000 lopers liepen zondag 16 april tijdens de 42e editie van de Marath...

Lezen (Flashback Marathon Rotterdam: kijk ze lopen!)
150jr_NW_uitagenda_banner_748x238px_def.jpg

Vier 150 jaar Nieuwe Waterweg

Viering 150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg! in Stadionpark op 24 en 25 september.

Lezen (Vier 150 jaar Nieuwe Waterweg)
DSC2494.jpg

Presentatie reisgids Rondje

Op zondag 21 november presenteerde Buitenplaats Brienenoord de reisgids Rondje Stadionpark.

Lezen (Presentatie reisgids Rondje)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!