Ga naar content (Ga naar content)

03-05-23

Stadsgesprekken: droom en denk mee over Waterkant
 

Snorkelen, een moestuin op het dak, openlucht werkplekken, een skeelerbaan, ateliers voor kunstenaars, kamperen… Wat wil jij doen of terugzien in Waterkant, de fonkelnieuwe wijk aan de Nieuwe Maas? In mei starten de Stadsgesprekken: heel Rotterdam mag meedenken dus deel je ideeën! Hoe? Op coole events, inloopavonden en bij de reizende koffiekar!

Waterkant is het deelgebied in Feyenoord City waar eerder een nieuw stadion zou komen. De grote lijnen voor het nieuwe gebied zijn bekend: het wordt een grotendeels autovrije wijk met woningen, horeca, openbaar vervoer en andere dagelijkse voorzieningen. Met veel groen en een getijdenpark. Maar wat gaan we doen met de verdere invulling? Daar kan heel Rotterdam – van jong tot oud, van Hoek van Holland tot de Beverwaard en van Rozenburg tot Nesselanden – nu over meedenken!

Panna en koffie
Tot eind juni kun je op verschillende manieren je ideeën delen. Er komen inloopavonden in verschillende wijken en wordt een klankbordgroep met deelnemers uit heel Rotterdam opgericht. Voor jongeren komen er meerdere events met onder meer panna, 3x3  basketbal en spoken word. Die evenementen zijn in het toekomstige Waterkant, dus kom de sfeer proeven in het gebied en laat je skills zien! Verder reist de Waterkant-koffiekar zes weken lang kriskras door Rotterdam. Volg de geur van verse koffie en ga onder het genot van een gratis bakkie leut in gesprek over jouw wensen!

Houd voor meer info de site en socials van Feyenoord City en Stadion Park in de gaten. Kun je niet wachten? Kijk hier voor meer informatie op de site en vul alvast de vragenlijst in.

Lees meer...

Vrije-tijd-en-sport-Feyenoord-City-e1646643980344-768x727.jpeg

Planvorming gaat door

De Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (StiGam) gaat – ook na het besluit van BVO Feyeno...

Lezen (Planvorming gaat door)
11_en_12_30437-52-Roseknoop_Kerst_v2-1.jpg

Roseknoop: jaar in beeld

Bijna een jaar geleden ging de renovatie van de Roseknoop van start. Een groot project met veel ...

Lezen (Roseknoop: jaar in beeld)
FC_Waterkant_Impressie_031-1-1024x576.jpg

Uitnodiging openbare vergadering Q-team Feyenoord City

Kom je ook vrijdag 15 december? Jouw komst is belangrijk, want het team is benieuwd naar jouw me...

Lezen (Uitnodiging openbare vergadering Q-team Feyenoord City)
Schotse_Hooglanders_uitladen_3.jpg

Jonge meiden op het eiland

In november zijn ze aangekomen. Intussen voelen de drie Schotse Hooglanders zich al prima op hun...

Lezen (Jonge meiden op het eiland)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!