Ga naar content (Ga naar content)

24-02-22

Aan de Stadionweg is op 22-2-22 de splinternieuwe P+R Noorderhelling geopend. In een prachtig pand is deze P+R samen te vinden met een nieuwe GAMMA.
 

TWEE IN ÉÉN

Het nieuwe pand aan de Stadionweg dient twee projecten. De oude P+R Noordhelling groeide uit zijn voegen en was toe aan een grootschalige renovatie. Tegelijkertijd had GAMMA plannen om naar dezelfde locatie te verhuizen om aan de Koperslagerstraat ruimte te maken voor het beoogde nieuwe stadion en de gebiedsontwikkeling Stadionpark/Feyenoord City.

Projectontwikkelaar Dunavast heeft deze twee plannen in elkaar gevlochten, naar een ontwerp van Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn. GAMMA onderin met een vernieuwd bouwmarktconcept voor de klussers. Daarbovenop een schitterende grotendeels overdekte driedeks P+R met 500 parkeerplaatsen. Een moderne mobiliteitshub met behalve parkeerplaatsen, 18 laadpalen, bezettingssignalering, cameratoezicht en toiletten. En een directe aansluiting op het openbaar vervoer die je in no time naar Maashaven of het centrum brengt. Stadion De Kuip en het uitgaansgebied De Veranda liggen bovendien op loopafstand.

Judith Bokhove, wethouder Mobiliteit, jeugd en taal, is zeer te spreken over deze P+R aan de rand van Rotterdam: “Bereikbaarheid van de stad is belangrijk. De P+R Noorderhelling biedt de zekerheid van een parkeerplaats voor je auto en je kunt verder de stad in reizen met het openbaar vervoer of deelmobiliteit of zelfs de watertaxi. Hoe je ook verder wilt reizen, alles is dichtbij beschikbaar."

GRATIS PARKEREN

Voldoende P+R plekken aan de rand van de stad dragen bij aan het bereikbaar en leefbaar houden van de stadscentra. Dit is waarom de metropoolregio Rotterdam Den Haag een financiële bijdrage levert. De gemeente Rotterdam maakt hierin grote stappen. Een stad die leefbaar is voor bewoners, ondernemers en bezoekers én die goed bereikbaar is. Het vernieuwde Parkeren en Reizen-terrein Noorderhelling levert een wezenlijke bijdrage hieraan de bereikbaarheid en aan dat van Stadionpark. Reis je met het openbaar vervoer, dan kun je hier je auto gratis parkeren.

De garage is volledig voorzien van ledverlichting, wat duurzamer en milieuvriendelijker is. Rondom het gebouw is een lint van ledverlichting aangebracht en waardoor het ’s avonds zeer herkenbaar is. Tijdens bijzondere evenementen, bijvoorbeeld wanneer Oranje in De Kuip een interland speelt, kan de verlichting bij die gelegenheid in rood-wit-blauw of oranje worden aangepast en uitgelicht.

Lees meer...

220712_axo-01_kopie.jpeg

Uitnodiging Bijeenkomst over nieuwbouw Sportcampus en meer

Team Stadionpark nodigt je van harte uit aanwezig te zijn op maandag 12 juni. Een speciale avond...

Lezen (Uitnodiging Bijeenkomst over nieuwbouw Sportcampus en meer)
FC_Waterkant_Impressie_031-1-1024x576.jpg

Stadsgesprekken: droom en denk mee over Waterkant

Wat wil jij doen of terugzien in Waterkant, de fonkelnieuwe wijk aan de Nieuwe Maas?

Lezen (Stadsgesprekken: droom en denk mee over Waterkant)
Sportbijeenkomst_1.jpg

Sporten in Stadionpark

Om de bewoners van Zuid verder in beweging krijgen is er nog een wereld te winnen.

Lezen (Sporten in Stadionpark)
bhopeningLaanopZuid21.jpg

Laan op Zuid en Varkenoordseviaduct weer open!

Volle trams en toeterende auto’s op de Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct! Sinds maandag ...

Lezen (Laan op Zuid en Varkenoordseviaduct weer open!)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!