24-02-22

Aan de Stadionweg is op 22-2-22 de splinternieuwe P+R Noorderhelling geopend. In een prachtig pand is deze P+R samen te vinden met een nieuwe GAMMA.
 

TWEE IN ÉÉN

Het nieuwe pand aan de Stadionweg dient twee projecten. De oude P+R Noordhelling groeide uit zijn voegen en was toe aan een grootschalige renovatie. Tegelijkertijd had GAMMA plannen om naar dezelfde locatie te verhuizen om aan de Koperslagerstraat ruimte te maken voor het beoogde nieuwe stadion en de gebiedsontwikkeling Stadionpark/Feyenoord City.

Projectontwikkelaar Dunavast heeft deze twee plannen in elkaar gevlochten, naar een ontwerp van Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn. GAMMA onderin met een vernieuwd bouwmarktconcept voor de klussers. Daarbovenop een schitterende grotendeels overdekte driedeks P+R met 500 parkeerplaatsen. Een moderne mobiliteitshub met behalve parkeerplaatsen, 18 laadpalen, bezettingssignalering, cameratoezicht en toiletten. En een directe aansluiting op het openbaar vervoer die je in no time naar Maashaven of het centrum brengt. Stadion De Kuip en het uitgaansgebied De Veranda liggen bovendien op loopafstand.

Judith Bokhove, wethouder Mobiliteit, jeugd en taal, is zeer te spreken over deze P+R aan de rand van Rotterdam: “Bereikbaarheid van de stad is belangrijk. De P+R Noorderhelling biedt de zekerheid van een parkeerplaats voor je auto en je kunt verder de stad in reizen met het openbaar vervoer of deelmobiliteit of zelfs de watertaxi. Hoe je ook verder wilt reizen, alles is dichtbij beschikbaar."

GRATIS PARKEREN

Voldoende P+R plekken aan de rand van de stad dragen bij aan het bereikbaar en leefbaar houden van de stadscentra. Dit is waarom de metropoolregio Rotterdam Den Haag een financiële bijdrage levert. De gemeente Rotterdam maakt hierin grote stappen. Een stad die leefbaar is voor bewoners, ondernemers en bezoekers én die goed bereikbaar is. Het vernieuwde Parkeren en Reizen-terrein Noorderhelling levert een wezenlijke bijdrage hieraan de bereikbaarheid en aan dat van Stadionpark. Reis je met het openbaar vervoer, dan kun je hier je auto gratis parkeren.

De garage is volledig voorzien van ledverlichting, wat duurzamer en milieuvriendelijker is. Rondom het gebouw is een lint van ledverlichting aangebracht en waardoor het ’s avonds zeer herkenbaar is. Tijdens bijzondere evenementen, bijvoorbeeld wanneer Oranje in De Kuip een interland speelt, kan de verlichting bij die gelegenheid in rood-wit-blauw of oranje worden aangepast en uitgelicht.

Lees meer...

P2H_Binnenhof_Sp_nieuwsbrief_okt_22.jpg

Woningbouw De Buitenkans gaat van start

Aan de rand van Park De Twee Heuvels start eind oktober het nieuwbouwproject De Buitenkans.

Lezen (Woningbouw De Buitenkans gaat van start)
Vrije-tijd-en-sport-Feyenoord-City-e1646643980344-768x727.jpeg

Planvorming gaat door

De Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (StiGam) gaat – ook na het besluit van BVO Feyeno...

Lezen (Planvorming gaat door)
Start_Bouw_Buitenkans.png

Woningbouw De Buitenkans gestart

Op 17 november is de eerste paal voor de bouw van De Buitenkans geslagen. Samen met de toekomsti...

Lezen (Woningbouw De Buitenkans gestart)
Scholen_Sportcampus_-_BDG_Architecten.png

Voorontwerp scholencomplex

De ontwikkeling van het Onderwijs- en Sportcluster (OSC) Stadionpark verloopt voortvarend.

Lezen (Voorontwerp scholencomplex)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!