Ga naar content (Ga naar content)

22-09-22

Op vier verschillende plekken is afgelopen periode gesleuteld aan het Rondje Stadionpark. Langs de Kreek, in Park De Twee Heuvels, bij de kruising van de John F Kennedyweg en aan de Buitendijk. Hier een kort overzicht van wat er inmiddels gereed is.

John F. Kennedyweg/Slijpelaan
Afgelopen zomer is het Rondje aangelegd bij de kruising van de John F Kennedyweg met de Burgemeester van Slijpelaan een opknapbeurt. Het bestaande asfalt is eraf gehaald en is vervangen door het speciale Rondje-asfalt. Dit asfalt is gepolijst waardoor die matte lichtgrijze kleur ontstaat. Ook de aansluiting van het fiets- en voetpad bij de Slijpelaan is aangepast. Een tussenberm moet ervoor zorgen dat het veiliger is voor fietsers en voetgangers.

Park De Twee Heuvels
Hoewel het Rondje in het park vrijwel klaar was, moest er bij de Dwarsdijk nog een laatste stukje worden gedaan. De oude loods is gesloopt. Daar ligt nu een prachtig pad dat het park en de dijk met elkaar verbindt. Het speciale asfalt en de markeringen zijn aangebracht.

De Kreek
Loop je vanuit het park de Dwarsdijk over, dan zie je de Kreekse Boezem voor je liggen. De houten vlonder langs de Kreek is gereed en is nu al een fijne plek om te kunnen genieten van de natuur. Aan de Van Wijngaardenlaan is het riool vervangen en is nieuwe bestrating aangelegd. Ook is de oversteek naar de John F. Kennedyweg gemaakt.

Buitendijk
Het definitieve ontwerp dat samen met de Sportdorpers is gemaakt, is momenteel in uitvoering. Een grote verandering is de afsluiting van de Stadionlaan bij de Buitendijk voor auto- en vrachtverkeer. Eerst vanaf de Stadionlaan naar de monumentale boerderij aan de Buitendijk, om vervolgens ter hoogte van de Olympiaweg af te buigen naar de Sportcampus. Eind 2022 met het gereed zijn.

Tegelijkertijd wordt gekeken om het pad langs het oude Varkenoord richting de Stadionlaan tijdelijk een Rondje uitstraling te geven. Tijdelijk, omdat na de oplevering van het nieuwe scholencomplex in 2025 het Rondje daar wordt opgenomen in het park.

Lees meer...

2105301_Rotterdam.jpeg

Inloopspreekuren

Rotterdam en de regio bereikbaar houden. Nu en in de toekomst. Voor de auto, het openbaar vervoe...

Lezen (Inloopspreekuren)
onthulling_beelden_plein_Veranda_4_Arnoud_Verhey.jpeg

Bevers gesignaleerd

Je wilt het geloven of niet maar op het Cor Kieboomplein bij de Veranda zijn twee bevers gesigna...

Lezen (Bevers gesignaleerd)
Ontdek_3.jpg

Onvergetelijke zondag op het Varkenoordseviaduct

De stralende zon, de vrolijke klanken van gelach en muziek, de geur van het heerlijke eten van o...

Lezen (Onvergetelijke zondag op het Varkenoordseviaduct)
Terugblik_2022.png

Terugblik op een bewogen 2022

Terugblik op een bewogen 2022.

Lezen (Terugblik op een bewogen 2022)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!