Ga naar content (Ga naar content)

27-06-23

Succesvolle open dag bouwplaats Roseknoop

‘Zo, dat is een vette machine!’ Zaterdag 17 juni was het Dag van de Bouw. Bezoekers keken op de bouwplaats van de Roseknoop hun ogen uit. ‘Wel bijzonder om alles zo van dichtbij te zien.’

Zo waren de stormobiel (voor onderhoud en reparatie aan bovenleidingen), asfaltmachine, graafmachines en ander materieel te bewonderen. De bouwmensen vertelden waar ze voor zijn. Erop zitten of in klimmen kon bij sommige machines ook. Via de speciaal aangelegde trap daalden bezoekers af in de diepe sleuf om de grote transportwaterleiding bekijken. ‘Nu zie je goed hoe enorm groot die eigenlijk is zeg.’

Hoe maak je asfalt?
In de bouwkeet gaven medewerkers van de aannemers en Team Roseknoop uitleg over de werkzaamheden, hoe er gewerkt wordt en waarmee. De beste vraag kwam van een 1-jarige bezoeker: ‘Hoe maak je asfalt?’ En bij het hoekje van Pieter Termeer van Leeszaal Vreewijk werden vele verhalen opgelepeld over Feijenoord en IJsselmonde vroeger.

Scheppen onder de parasols
Buiten op het Roseknoopstrand was het lekker bijkomen in de strandstoelen en onder de parasols. Kinderen waren hier fanatiek aan het scheppen, graven en bouwen. Ook konden bezoekers naar boven bij woontoren Imagine, met vanaf de bovenste verdieping een mooi uitzicht op de bouwplaats en de rest van de stad. 

Lees meer...

Getijdenpark_FeijenoordCity_view_01.jpg

Nieuw getijdenpark voor heel Rotterdam

Er rolt een groene golf door Rotterdam met weer goed nieuws voor Stadionpark! Het voorlopig ontw...

Lezen (Nieuw getijdenpark voor heel Rotterdam)
DSC2494.jpg

Boekje met toffe wandelingen

Wachten we met het lopen van het Rondje Stadionpark tot het rond is? Niks ervan.

Lezen (Boekje met toffe wandelingen)
whsp97262.jpeg

Bouw gasontvangststation

De bouw van het nieuwe Gasontvangststation is zo goed als klaar. Stedin geeft nu het stokje over...

Lezen (Bouw gasontvangststation)
Scholen_Sportcampus_-_BDG_Architecten.png

Voorontwerp scholencomplex

De ontwikkeling van het Onderwijs- en Sportcluster (OSC) Stadionpark verloopt voortvarend.

Lezen (Voorontwerp scholencomplex)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!