Ga naar content (Ga naar content)

05-06-23

Roseknoop: bouwplaats van boven

 

Het was een bijzonder moment: op 1 mei, net na de ochtendspits om 9.30 uur, reed de voorlopig laatste auto over het Varkenoordseviaduct. Meteen daarna ging de schop de grond in: het asfalt werd gesloopt en de tramhaltes verwijderd. Allemaal goed te zien van boven op het dronefilmpje! Hijsen maar.

Komende tijd wordt watertransportleiding verder aangelegd. Deze buizen hebben een diameter van 1.20 meter. De delen worden met twee hijskranen in de grond getild en vervolgens aan elkaar bevestigd. Verder wordt de gasleiding gelegd (die heeft een doorsnede van 40 centimeter) en 27 verschillende middenspanningskabels.

De lagen van het Varkenoordseviaduct
Het Varkenoordseviaduct is opgebouwd uit verschillende lagen en dat is nu op de bouwplaats goed te zien! Omdat het gebied de afgelopen jaren is verzakt, worden de stootplaten opnieuw gelegd. Deze platen zorgen voor een geleidelijke overgang tussen de weg en de helling van het viaduct. 

Onder de platen komt een lichtere grondconstructie (bims) waardoor de grond en platen minder zakken. De wapening (dat is een technische versterking) en doek houden alles compact en op de plaats. Boven op de platen komt dan weer de normale verharding (een steenmengsel en asfalt) en de tramrails.

Lees meer...

Pim_van_Zuilenkom.png

Stadionpark people

Pim van Zuilekom is oprichter van Padelclub Rotterdam. Pim neemt ons mee naar de locatie gevesti...

Lezen (Stadionpark people)
Rondje_in_park.jpg

Rondje Stadionpark maakt meters

Op vier verschillende plekken is afgelopen periode gesleuteld aan het Rondje Stadionpark.

Lezen (Rondje Stadionpark maakt meters)
1_1.JPG

'Zwemt dat hier, joh?'

Kom 21 mei op World Fish Migration Day voor een rondleiding naar het Eiland van Brienenoord.

Lezen ('Zwemt dat hier, joh?')
20221121_WHSP38821_De_Kreek_lowres.jpg

De Kreek en Buitendijk maken Rondje ronder

Aan het ruim 5 kilometer lange Rondje Stadionpark kunnen we aan dit einde van het jaar twee ontb...

Lezen (De Kreek en Buitendijk maken Rondje ronder)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!